Selecteer een pagina

jongerenkamp

aanvullende informatie voor ouders/verzorgers

Voel je dat je tiener zoekende is?
Dat het meestal best goed gaat, maar dat hij/zij veel aan zichzelf twijfelt.
Heb je het idee dat door het twijfelen veel potentieel verloren gaat?

Gun je hem/haar dat hij inziet wat een ontzettend mooi mens hij eigenlijk is?

Wil je je kind vooruit helpen, naar meer positiviteit en vertrouwen?

Ontdek ons jongerenkamp!

Zo hebben andere ouders van eerdere deelnemers het Jongerenkamp ervaren.

Mijn dochter ging vorig jaar voor het eerst mee op kamp om te werken aan haar zelfvertrouwen. We hadden totaal geen idee wat te verwachten. Pilar (en alle begeleiding/deelnemers) hebben voor een onvergetelijk,  gezellig en vooral leerzaam weekend gezorgd.
Iris heeft tijdens het kamp middels verschillende manieren handvaten gekregen om zichzelf te kunnen zijn zodat ze sterker in haar communicatie naar buiten kan treden. Niet alleen dat heeft bijgedragen aan een meer zelfverzekerde dochter maar ook de nazorg die Pilar geeft. Ongelofelijk hoe begaan zij is met alle deelnemers.
Voor ouders die twijfelen, niet doen, elk kind komt er sterker uit en ze krijgen er vrienden voor het leven bij. De inschrijving voor het nieuwe kamp in 2020 is alweer geplaatst!

Lianne de Greef

Je moet mee!!!
Hidde heeft er geen spijt van; het was een weekend om nooit te vergeten! Op dit weekend stond respect en vertrouwen hoog in het vaandel. De jongeren mochten zijn wie ze waren, zonder oordeel.
De hoge druk die de jongeren (kunnen) ervaren in de maatschappij, was hier niet aanwezig. Ze hebben met elkaar gelachen, gehuild en geleerd dat je mag zijn wie je bent.

Tjerkje van Ham

Wat was het leukst van vandaag?
Het moment pakken om even stil te staan bij die vraag… en dan zeggen: “ik heb genoten van alle bloesem in de bomen tijdens het fietsen naar school”.
Dit is zo’n klein voorbeeldje van verandering bij mijn dochter na een weekendje Geluksschool. Aandacht voor kleine dingen die je gelukkig maken. Steviger staan in het leven, omdat je jezelf beter hebt leren kennen en voelen dat jij oké bent zoals je bent. Beter snappen waar je als puber mee te maken hebt en beter snappen waarom je ouders doen zoals ze doen. Ik zie na zo’n weekend Geluksschool een meisje dat lichter in het leven staat, die geluk niet ziet als iets wat je moet nastreven, maar in het hier en nu gewoon bent… Wat er ook om je heen speelt, met makkelijkere acceptatie van lastige momenten.
De tweede keer dat mijn dochter mee ging zei ze: “ineens wist ik weer hoe het moest, gelukkig zijn”.
Zo waardevol, kinderen stil laten staan bij zichzelf.
Dank je Pilar voor deze fijne weekenden.

Anique Barten

Ik voelde me zo dankbaar voor het heerlijke weekend dat Pilar gaf.
Ik hoorde steeds meer dingen waarvan ik dacht JA, JA, JA!! Meditatie, yoga, in zo’n trein massage, creatief aan de gang, een goed gesprek met jou, loeien met z’n allen, bonte avond, complimentenrondje. Echt geweldig!!! DANK DANK DANK!!!
Op haar lijf geschreven was het voor Romy: ik zag en hele andere Romy terugkomen die weer zoiets had van Yes! Zo kan het dus ook, en weer met goede moed en meer vertrouwen verder ging en er alles aan deed om verder te komen.Wat een wilskracht.
Echt superfijn en de volgende keer is ze zeker van de partij!

Nathalie van Strijp

De intentie van ons Jongerenkamp

Met een jongerenkamp willen we jongeren stimuleren om te worden wie ze nu al zijn! Het zijn geweldige individuen met onwijs veel in hun mars en als ze daar zelf óók achter komen, zullen ze nu al meer genieten van hun levens en dat nog meer doen wanneer ze volwassenen zijn.

Een Jongerenkamp creëert de gelegenheid om je eigen mogelijkheden te ontdekken terwijl je veel plezier maakt met andere gelijkgestemden. Er ontstaat tijdens het kamp een hechte groep vrienden die elkaar alles gunt en samen komen ze een stuk dichter bij het geloven van wat hun eigen impact kan zijn.

De inhoud van een Jongerenkamp

De Geluksschool biedt persoonlijke ontwikkeling voor jongeren; coaching, workshops op middelbare scholen en weekenden. Met zeer verschillende werkvormen wordt ingespeeld op de thematiek die voor hen speelt. De veiligheid en het vertrouwen in de groep staan centraal, want alleen dan voel je de ruimte om te zijn wie je bent, en dat is tijdens onze activiteiten waar het om gaat.

De activiteiten van de Geluksschool, en zeker de kampen, gaan eigenlijk altijd om het onderzoeken van wie je werkelijk bent en hoe je dat al wel of niet laat zien aan je omgeving; onderwerpen als onzekerheid, zelfvertrouwen, keuzes en levenshouding komen vaak terug. Één kamp brengt al verandering en er worden praktische tips aangeboden om deze verandering blijvend te laten zijn of om er gemakkelijker naar terug te kunnen. Wanneer de mogelijkheid er is om meerdere kampen te volgen, is de impact natuurlijk groter.

Wat levert een Jongerenkamp je zoon/dochter concreet op?

 • Bewustzijn; in wie hij/zij is, in zijn/haar keuzes en zijn/haar levenshouding.
 • Een “zelfvertrouwen-boost” en tips om deze zelf opnieuw te vinden wanneer deze in de loop van de weken eventueel vervaagt.
 • Praktische tips om makkelijker een positieve houding te hebben, ook in minder fijne tijden.
 • Zin om opnieuw een Jongerenkamp mee te maken!

Een Jongerenkamp kan zo fijn voelen… Dat er momenten als deze ontstaan

De huidige generatie jongeren heeft onwijs veel in haar mars. Het zijn veelal erg gevoelige kinderen die de thema’s in hun leven serieus nemen. Ze denken graag na over maatschappelijke vraagstukken en voelen zich betrokken bij hoe het met de wereld is gesteld; ze hebben daar vaak een kritische kijk op.  Bijzonder verantwoordelijk en plichtsgetrouw, willen ze graag alles goed doen.

Helaas beleven deze jongeren zelf niet dat ze zo bijzonder zijn. Hun mogelijkheden en de verantwoordelijkheid die zij voelen, lijken haast te werken als een zware last; het is voor hen een grote uitdaging om te ontdekken met welke van hun mogelijkheden ze aan de slag gaan. Het valt hen van zichzelf tegen dat niet kunnen kiezen of niet weten wat ze willen.

Deze jongeren, met al hun mogelijkheden, lijken het gevoel te hebben er nog weinig toe te doen. Ze lijken te wachten op het volwassenheid om echt te gaan leven. Ze hebben nu ‘een klus te klaren’, lijken ze te denken: de middelbare school halen, een vervolgopleiding kiezen, studeren en vanaf daar kunnen ze langzaam worden wie ze zijn.

De Geluksschool heeft als doel om deze jongeren te wijzen op hun eigen kwaliteiten en kansen. Dat ze zich realiseren dat ze veel meer plezier kunnen ervaren in hun dagelijks functioneren. Met o.a. de jongerenkampen streeft de Geluksschool ernaar jongeren te begeleiden naar een helderder beeld van wie ze zijn, welke keuzes daar op dit moment bij horen (en daarmee accepteren dat ze in de toekomst ook mogen veranderen) en daar rust bij ervaren. Dit heeft een positieve invloed op hun zelfvertrouwen en op hun ervaring van geluk.

  • Heeft je kind last van onzekerheid?
  • Heeft zijn stemming invloed op de sfeer in huis?
  • Gun je hem/haar een adempauze?
  • Is hij/zij toe aan nieuwe, fijne mensen bij wie hij/zij zich helemaal op zijn/haar gemak voelt?

   Overweeg samen een Jongerenkamp!

Blijf niet met vragen zitten.

Neem gerust contact op met Pilar; zij faciliteert de kampen: 06- 5513 5591

Het 8e Jongerenkamp vindt plaats van 21 oktober tot 23 oktober 2022.

2’5 volledig verzorgde dagen waarin de deelnemers de kans krijgen om:

 1. Volledig tot rust te komen en alles los te laten;
 2. Jezelf te ontwikkelen in een groep van mooie jongeren;
 3. Tips en trucs te leren zodat je ná het kamp makkelijk terug kunt naar het positieve gevoel van het weekend.

Hier lees je hoe jongeren eerder ervaren hebben en wat vier moeders gemerkt hebben bij hun deelnemende jongeren.

Het Jongerenkamp

 • Is exclusief voor jongeren tussen de 14 en de 18 jaar.
 • Van vrijdagmiddag 21 oktober tot zondaggmiddag 23 oktober 2022.
 • Hier lees je hoe anderen het Jongerenkamp eerder ervaren hebben en wat een aantal moeders gemerkt hebben bij hun deelnemende jongeren.
 • Hier lees je alle praktische details.
 • Kan nu ook geboekt worden in combinatie met een aantal sessies coaching, als je datgene wat je tijdens het Jongerenkamp leert, beter wil leren combineren met alles wat je nu al doet. Meer info erover lees je hier.

Dit Jongerenkamp is mij erg bij gebleven, zo geweldig was het!
Het is echt een geweldige ervaring om op te doen want het is niet alleen leuk en gezellig de hele tijd, daarnaast leer je vanalles en je ontmoet geweldige nieuwe mensen. Bij elk kamp heb je wel iets van een onderwerp waar je allerlei leuke en leerzame workshops over doet, het onderwerp gaat dan meestal over iets wat gebeurt of waar je aan denkt in het dagelijks leven. En ik moet zeggen je leert ontzettend veel over vanalles, bijvoorbeeld; over het loslaten van vervelende dingen, het echte relaxen of over hoe je je beter gaat voelen in een ongemakkelijke situatie. Zo kan ik nog wel uren door gaan.
Het meest bijgebleven gedeelte was toch wel de band die je met elkaar als groep opbouwt. In een paar dagen leer je mensen kennen en ga je ermee om alsof je ze al jaren kent. Daarnaast is het ook super gezellig natuurlijk!!!
Dus ik zou zeggen; kom naar het Jongerenkamp en geniet van de leerzame lessen, gezelligheid en het ontmoeten van nieuwe mensen. Zeker voor mensen die het lastig vinden om goeie sociale contacten te vinden is dit een aanrader ( hier is niets mis mee! Ik heb het zelf namelijk ook :)).

Romy

Een weekend helemaal weg van de bekende en drukke wereld en je even kunnen focussen op enkel en alleen jezelf. Op het kamp kreeg ik nieuwe inzichten en handvatten voor in mijn leven. Het leren stond hier centraler dan het meteen oplossen! Het fijnste aan het kamp was wellicht de open sfeer die er hangt. Toen ik er voor het eerst was kende ik nagenoeg niemand, maar zo voelde het niet. Dat zorgt voor alleen maar meer resultaat: want hoe opener je naar elkaar kunt zijn, hoe meer je durft te zeggen en hoe meer invalshoeken je aangereikt krijgt. Naast diepgaande gesprekken is de ontspannen sfeer en het plezier maken minstens even belangrijk. Samen een goede combinatie voor een mooi weekend waarin je stappen kunt zetten!

Daan

Wat ik zo leuk vond aan dit kamp is dat iedereen er respect voor heeft voor wie je bent. Iedereen voelt zich meteen welkom: ook al was ik er voor de eerste keer, ik paste meteen in de groep.
Iedereen past erbij vooral als je een beetje gek bent. Ik heb er vrienden gemaakt en fijne oefeningen door de dag heen.
Je doet veel leuke activiteiten met ook wat serieuze onderdelen die je verder kunnen helpen in je leven. Wat we ook deden, het was altijd gezellig.
Ik zou het kamp zeker aanraden voor iedereen!

Hidde

Ik zou het Jongerenkamp zeker aanbevelen, omdat je samen met andere jongeren een tof, leerzaam weekend beleeft! Het fijnste aan het weekend vond ik dat we in alle eerlijkheid met elkaar konden spreken en dat er begrip was voor iedereens verhalen. Het meest waardevol vond ik dat je er leert met een vriendelijker oog naar jezelf te kijken en beter om te gaan met stress en negatieve gedachten. Mensen die niet alleen houden van oppervlakkig praten, maar ook graag de diepte ingaan met anderen mogen dit weekend echt niet missen!

Bente

Ik ben nu al met verschillende kampen mee geweest; vanaf het eerste weekend dat georganiseerd werd, ben ik mee geweest. En elk Jongerenkamp weer voelde ik dat ik lekkerder in mijn vel zat en dat ik veel leerde om mee te nemen zodat ik vaker, als niet altijd, lekkerder in mijn vel kon zitten. De thema’s die behandeld worden grijpen al heel makkelijk iedereen aan, sommige meer dan anderen, maar iedereen kan er erg nuttige lessen uit halen! Ik denk dat een Jongerenkamp goed zou zijn voor iedereen en zéker voor de mensen die af en toe best wel eens tegen zichzelf aan kunnen lopen. Er heerst gewoon een hele vertrouwde, ontspannen en ook zeker gezellige sfeer waardoor iedereen zijn eigen stappen kan zetten.

Britte

Ik ben met het laatste Jongerenkamp weer mee geweest met Pilar. Ik heb echt enorm genoten van het hele kamp en ik heb anders over dingen na leren denken. De workshops werden gegeven rond het gevoel van in een draaikolk zitten, en hiermee werd bedoeld dat je je soms ff mega vervelend kunt voelen en dat alles dan steeds slechter en slechter gaat en je in een soort van negatieve spiraal terechtkomt. Ook was het gewoon een super gezellige groep en de sfeer was super chill. Ik kon gewoon delen wat ik maar kwijt wilde, had ik het gevoel. Ook ging ik deze keer weer heel blij naar huis en vond ik het jammer dat het niet langer duurde. 

Edo

Veelgestelde vragen + Praktische info
Data en tijden

 De 8e editie van het Jongerenkamp is van vrijdagmiddag 21 tot zondagmiddag 23 oktober 2022. 

Locatie

Nog heel even onbekend…

Prijs

De totale prijs van het Jongerenweekend is inclusief:

 • Welkomstpakket
 • Alle versnaperingen en tussendoortjes
 • 2 x ontbijt
 • 2 x lunch
 • 2 x avondeten
 • 2 x overnachting
 • 3 x ontwikkelingsworkshop van twee uur
 • Alle materialen

Dit alles voor maar liefst => € 249!

Door je aan te melden, geef je aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

 

Combinatie Jongerenkamp & Coaching

Wil je dat de impact van het Jongerenkamp een solidere plek krijgt in je dagelijks leven, is het goed om er een aantal sessies coaching bij te boeken.

Het Jongerenkamp-Coaching combinatiepakket houdt in:

 • Uitgebreid intakegesprek voor het Jongerenkamp;
 • Deelname aan het Jongerenkamp;
 • 5 x individuele coaching (t.w.v. € 330; meer info vind je hier);
 • Handvatten om blijvende verandering te realiseren;
 • Een onwijs goed gevoel over jezelf, omdat je de stap zet om in jezelf te investeren.

Dit combinatiepakket is vanaf september opnieuw beschikbaar voor € 349 (i.p.v. de reguliere prijs van € 579).

Begeleiding van het weekend

Het Jongerenkamp is een groepsgebeuren en iedereen draagt eraan bij en doet even actief mee.

De eindverantwoordelijkheid voor het kamp en de begeleiding van het proces is van Pilar Bosch.
Pilar is facilitator en oprichter van de Geluksschool; zij is kinder- en jongerencoach, systeemtherapeut en opsteller.
Meer over Pilar lezen? Dat kan o.a. hier.

Hoe meld ik me aan?

Vul hier je gegevens in.

Je ontvangt van ons snel een e-mail met daarin de link naar de betaling.
Je aanmelding is definitief op het moment dat de betaling binnen is.

Ga je voor de Vriendenprijs? !! Ieder van jullie vult een eigen formulier en vermeld daarbij allebei de namen; dan ontvangen wij 2 verschillende aanmeldingen met 2 dezelfde namen erin.

Door je aan te melden, geef je aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

Hoe ziet het programma eruit?

De concrete invulling van het programma ontvang je twee weken voor aanvang van het kamp.

Vooralsnog kunnen we je vertellen dat:

 • de dag begint met een korte meditatie en fysieke beweging in de vorm van yoga;
 • ontbijt
 • workshop
 • lunch
 • workshop
 • avondeten
 • activiteit
 • er is voldoende vrije tijd
De maaltijden

Tijdens het hele weekend eet je heerlijk!

Goed eten en gezonde voeding zijn belangrijk tijdens onze kampen.
We hebben regelmatig pauzes met koffie, thee, water en versnaperingen.
De maaltijden zijn vegetarisch.
Heb je een allergie of specifieke diëtwensen, laat het ons aub van tevoren weten.

Kan ik wat foto's zien?

Natuurlijk.
We hebben hieronder een kleine selectie gemaakt voor je zodat je een beeld krijgt van hoe zo’n kamp gaat.

Aanmelden voor de Combinatie Jongerenkamp
& Coaching is vanaf september weer mogelijk

Voor wie

Voor jongeren (14-18) die zich minder onzeker willen voelen, meer rust willen ervaren en intens plezier willen maken.

Hoe andere deelnemers het ervaren hebben lees je hier.

Waarom

Omdat onderzoek onder jongeren heeft aangetoond dat veel van hen zich onnodig onzeker voelen en dat ze het heel lastig vinden om te kunnen ontspannen, omdat ze vinden dat ze voortdurend van alles moeten.

Omdat het fijn is om te ervaren dat vele anderen erg vergelijkbare zorgen hebben.

v

Wat

Een Jongerenkamp. Tweeëneenhalve dagen waarbij je persoonlijke ontwikkeling combineert met genieten zodat je volledig opgeladen naar huis terugkeert, met toepasbare tips om dat wat je ervaren hebt, vast te houden.

Meteen aanmelden? Dat kan hier.

Wanneer

Een weekend in het voorjaar van 2021. We starten de vrijdag om 17 uur en ronden af op zondagmiddag 16.30 uur.

Meer praktische info vind je hier.

Eerdere kampen zijn door de deelnemers beoordeel met een gemiddelde van

Het Jongerenkamp vindt plaats over

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Meld je aan voor het coolste kamp van het jaar!

Pin It on Pinterest