Selecteer een pagina
 • Wil je een hechtere groep in de klas?
 • Wil je een positieve houding in de groep?
 • Wil je de leerling uitdagen anders te werken?
 • Wil je je leerlingen bewust maken van hun kansen?
 • Heb je het gevoel dat de klas een positieve ‘duw’ nodig heeft?

Haal de Geluksschool in jouw school!

<div class="_form_45"></div><script src="https://emm49517.activehosted.com/f/embed.php?id=45" type="text/javascript" charset="utf-8"></script>

Gelukzoeker | Jij bent de baas

Wat als je ineens ontdekte dat je veel meer invloed hebt op je gelukservaring van elke dag, dan je eerst dacht? Wat als je besefte dat je voortdurend aan het kiezen bent, elk moment opnieuw, óók over hoe je je voelt? Wat als je je realiseerde dat je telkens een nieuwe kans krijgt?

De workshop Gelukzoeker neemt uw klas mee in een (inter)actieve les over de regie nemen over je eigen leven. Door middel van opdrachten en illustratieve filmpjes worden jongeren uitgenodigd om in te zien dat zij, hoe uitdagend de omstandigheden ook zijn, altijd zélf bepalen wat hun levenshouding is.

Het doel van deze workshop is om vooral bewust te worden van alle keuzes die je als jongeren maakt (keuzes over handelingen, gedachten en gevoelens) en je te realiseren hoe groot de impact daarvan is op de eigen gelukservaring en indirect op die van je omgeving; dit gaat van hele praktische keuzes tot meer gevoelsmatige keuzes. We gaan in op wat je focus is in je dagelijks leven en op de kans om elke keer opnieuw te beginnen.

Deze actieve, positieve workshop is speciaal voor jongeren ontworpen om hen wegwijs te maken in hun gelukservaring van elke dag.

 • Voor: scholen/onderwijsinstellingen met leerlingen tussen de 12 en 19 jaar.
 • Opdrachten en inhoud worden aangepast en/of verfijnd afhankelijk van de leeftijden of specifieke problematieken in de groep.
 • Voor deze workshop is minimaal 90 minuten nodig.

Pilar heeft mijn klas een les gegeven over keuzestress.  Het was een hele activerende en speelse les, waarin de leerlingen zich bewuster zijn geworden van het feit dat het belangrijk is om goed na te denken wat je zelf graag wilt (ipv wat je  ouders en/of vrienden voor jou willen)

De leerlingen waren erg enthousiast en gaven mij na afloop terug dat zij les erg leuk, energiek en leerzaam hebben gevonden. Ik kan niet anders dan dit beamen, er is goed gewerkt en veel gelachen. Pilar gaat goed in op de ´hulpvraag´ van de mentor en maakt echt een les op ´maat´.

Ilja van Bilsem

Mentor, Montessori College Arnhem

  Reactie van de leerlingen op de vraag van het evaluatieformulier “heb je tips voor ons?”

   “Vooral blijven doen!” – Rianne

   “Niets aan veranderen; jullie doen het goed”. – Tom

   “Ga zo door”. – Daan

   “Terugkomen 🙂 ” – Sara

 

Bij de Geluksschool geloven wij dat de jongeren van nu ongelooflijk veel in hun mars hebben; zij zijn de beslissers van de wereld van morgen, dus willen we hen helpen inzien wat een verschil zij kunnen maken. Gewoon door te geloven in zichzelf! Daar hebben we hele praktische tips en opdrachten voor. Om alle scholen en daarmee alle jongeren, de kans te bieden hiermee te werken, houden wij onze prijzen heel scherp. Laat uw mailadres achter om in contact te komen.

Tijdens de activiteitenweek op het SCE heeft de Geluksschool een aantal workshops gegeven aan de 3e klassen havo en vwo.

Op een enthousiaste en tegelijkertijd integere wijze maakt Pilar jongeren bewust van de kansen die ze hebben. Pilar nodigt de leerlingen uit om na te denken over vragen als:

 • Wat is je houding in het dagelijkse leven?
 • Wat is je eigen invloed op het ervaren van geluk?
 • Kan je verkeerde keuzes maken? (Het ervaren van groepsdruk, profielkeuze maken etc..)

Dit alles op een interactieve manier d.m.v. leuke opdrachten, spelvormen en filmpjes.

Zeer de moeite waard!

Olga Sak

Docent, Stedelijk College Eindhoven

Wat een geweldige bijdrage, de workshop Gelukzoeker van Pilar. Mijn klas 2G kende elkaar nog niet goed en zoals de meeste pubers hebben de meeste “last” van weinig zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld. Ik werk op een Montessori school waar “zelfstandigheid” hoog in het vaandel staat. “Zelfkennis” is hier een wezenlijk onderdeel van. Hoe mooi is het als kinderen een “Growth Mindset” als uitgangspunt hebben en op die manier open staan voor onderwijs en het leven?

Pilar gaf een prachtige les waarin Geluk centraal stond. Met een afwisseling van actieve werkvormen, filmpjes, samenwerkingsopdrachten en energizers bereikte ze mijn leerlingen met haar boodschap. Je kan kiezen voor je eigen geluk!  Leerlingen ondervonden dat ze hun eigen brein kunnen beïnvloeden, wat de kracht van “omdenken” is, waarom je jezelf mag zijn. Ze hebben geleerd wat ze kunnen doen om zichzelf anders in de wereld te plaatsen, dat ze de wereld niet kunnen veranderen maar door middel van keuzes maken wel hun eigen wereld anders kunnen zien en op die manier de cirkel van invloed kunnen beïnvloeden. Een prachtige les!

Caroline van Toor

Mentor, Montessori College Arnhem

<div class="_form_45"></div><script src="https://emm49517.activehosted.com/f/embed.php?id=45" type="text/javascript" charset="utf-8"></script>

Jongeren worstelen en dat weet u als docent als geen ander. Hun leeftijd en de fysieke en emotionele ontwikkeling die erbij hoort, is al een interne worsteling. Daarnaast vindt een externe(re) worsteling plaats, wanneer ze een plaats in de groep moeten vinden, in de klas én in de maatschappij. Als docent speelt u hierin een belangrijke rol.
Jongeren zijn zich vaak onvoldoende bewust van alle kansen die voor hen liggen en zijn geneigd om meer aandacht te besteden aan de negatieve(re) aspecten in hun leven. Dit is vaak ook bij volwassenen het geval. Het voordeel bij jongeren is dat zij nog bijzonder leerbaar zijn en zichzelf de juiste vaardigheden kunnen aanleren om hun levenshouding te veranderen naar één die lichter en positiever is. Dat levert persoonlijke winst op en heeft als gevolg een positieve werking op de groep waarin ze zich bewegen.

Docenten zijn intens begaan met hun leerlingen en spannen zich in om een omgeving te creëren waarin de leerling zich veilig voelt; dat is prettig voor de leerling als individu, voor de klas als groep en beïnvloedt de resultaten op een positieve manier. Ook dit weet u als docent als geen ander.
Met onze Geluksworkshops ondersteunen wij uw proces met de klas.
Met de actieve workshops, zien jongeren in dat ze actief aan de slag kunnen met hun worstelingen. Dat ze er zelf wél wat aan kunnen doen. Ze ontvangen waardering en worden uitgenodigd om zaken eens anders te bekijken en te onderzoeken wat dat voor hen kan betekenen.

Neem contact op voor maatwerk en mogelijkheden

Er is zoveel mogelijk bij de Geluksschool! We willen zoveel jongeren als mogelijk helpen realiseren hoe ongelooflijk veel ze kunnen bereiken als ze nu al beginnen in zichzelf te geloven!

Een workshop boekt u al voor € 240,- (incl. voorbespreking en voorbereiding; excl. btw en excl. reiskosten). En een workshop volledig op maat laten ontwikkelen houden wij ook graag scherp geprijsd zodat voor alle scholen mogelijkheden zijn.

We gaan graag in gesprek met docenten of professionals die met jongeren werken, die wat voelen voor de thematiek van de Geluksschool en daarmee aan de slag willen met hun leerlingen. Misschien spelen er in een bepaalde klas of groep specifieke zaken waarop ingespeeld kan worden. Laat het ons weten, we denken graag mee.

Ben je zelf leerling of student en denk je dat thema’s als Geluk of Keuzes maken bij jou en je klas passen, wijs je mentor of docent op de mogelijkheid om bij de Geluksschool een workshop te volgen!

<div class="_form_45"></div><script src="https://emm49517.activehosted.com/f/embed.php?id=45" type="text/javascript" charset="utf-8"></script>

Pin It on Pinterest