Selecteer een pagina

Workshops in het VO

Anders werken met je klas!
Eigen houding, keuzes maken en echt jezelf zijn…

De basis van de actieve en leerzame workshops van de Geluksschool!

 • Heb je het gevoel dat veel leerlingen in je klas ‘liggen te slapen’?
 • Voel je dat er veel potentie zit in de leerlingen?
 • Wil je je klas wakker schudden?
 • Wil je ze laten zien dat ook zij het (nog) veel leuker zouden kunnen hebben?
 • Wil je dat ze getraind worden door andere jongeren, zodat je boodschap meer indruk maakt?
 • Wil jij je klas net wat extra’s bieden?
 • Wil je hen sociale en emotionele vaardigheden bijbrengen?
 • Wil je dat ze veel meer de regie nemen over hun eigen leven?
 • Zie je de kans om  tijd vrij te maken voor een zinvolle workshop?

Een workshop van de Geluksschool neemt je klas mee in een (inter)actieve les over de regie nemen over je eigen leven.

Jouw keuzes, je houding, jezelf zijn

Wat als je leerlingen ineens ontdekten dat ze veel meer invloed hebben op hoe ze hun dag beleven, dan ze eerst dachten?
Wat als ze beseften dat we allemaal voortdurend aan het kiezen zijn, elk moment opnieuw, óók over hoe je je voelt?
Wat als ze zich realiseerden dat ze telkens een nieuwe kans krijgen?

En: wat als dit alles aangewakkerd kon worden tijdens een leuke actieve workshop?

Door middel van opdrachten en illustratieve filmpjes worden jongeren uitgenodigd om in te zien dat zij, hoe uitdagend de omstandigheden ook zijn, altijd zélf bepalen wat hun levenshouding is. Soms is het harder werken, maar je kunt je stemming altijd beïnvloeden.

Het doel van de workshop is om vooral bewust te worden van alle keuzes die jongeren maken (keuzes over handelingen, gedachten en gevoelens) en zich te realiseren hoe groot de impact daarvan is op hoe zij zich voelen en indirect op hoe hun omgeving zich voelt; dit gaat van hele praktische keuzes tot meer gevoelsmatige keuzes.

We gaan in op wat de focus van de leerlingen is in hun dagelijks leven en op de kans om elke keer opnieuw te beginnen.

Deze actieve, positieve workshop wordt door jongeren verzorgd en is speciaal voor jongeren ontworpen om hen wegwijs te maken in hoe zij invloed kunnen uitoefenen op hoe ze hun dag ervaren.

 • Voor: scholen/onderwijsinstellingen met leerlingen tussen de 12 en 19 jaar.
 • Opdrachten en inhoud worden aangepast en/of verfijnd afhankelijk van de leeftijden of specifieke problematieken in de groep.
 • Voor deze workshop is minimaal 60 minuten nodig.

Lees hier hoe leerlingen en docenten deze workshop eerder ervaren hebben.

Bekijk hier alle mogelijkheden voor workshops.

Wat bereik je met een workshop?

 • Je maakt de klas bewust van veel mogelijkheden die ze nu onbenut laten en wel aanwezig zijn.
 • De jonge trainers maken de impact van de workshop groter doordat de inhoud nu nog beter aansluit op hun beleving. 
 • Het groepsgevoel krijgt een boost waardoor de sfeer in de klas verbetert en de resultaten op verschillende vlakken worden positief beïnvloed.
 • Er wordt op een intensieve manier gewerkt waardoor er in korte tijd veel geleerd wordt op het sociaal-emotioneel gebied.
 • Tijdens de workshop staat respect voor iedereen in de groep centraal; ze worden daar bewust van gemaakt en uitgenodigd dit gevoel opnieuw op te zoeken.

Overweeg onze gecertificeerde trainers!!
Nieuwe optie

Honderden leerlingen en tientallen klassen hebben inmiddels de (inter)actieve workshops van de Geluksschool gevolgd. Onze ervaring neemt toe.

Met de intentie een nieuwe dimensie te bieden aan de middelbare scholieren die onze workshops mee maken, heeft de Geluksschool jongeren geselecteerd en opgeleid tot trainer, zodat zij nu, met dezelfde kwaliteitseisen, de workshops kunnen verzorgen. Scholen kunnen nu ook voor hen kiezen.

Heb je de indruk dat jouw klas meer zal leren van de workshop als deze door onze gecertificeerde trainers wordt verzorgd, kies ervoor! Laat het ons weten bij aanmelding.

Wie onze trainers zijn, lees je hier.

Neem contact op voor maatwerk en mogelijkheden

Er is zoveel mogelijk bij de Geluksschool! We willen zoveel jongeren als mogelijk helpen realiseren hoe ongelooflijk veel ze kunnen bereiken als ze nu al beginnen in zichzelf te geloven!

Een workshop boek je al voor € 320,- (incl. voorbespreking en voorbereiding; en excl. reiskosten; helemaal vrij van btw!). En een workshop volledig op maat laten ontwikkelen houden wij ook graag scherp geprijsd zodat voor alle scholen mogelijkheden zijn.

Bekijk hier alle opties voor workshops.

We gaan graag in gesprek met docenten of professionals die met jongeren werken, die wat voelen voor de thematiek van de Geluksschool en daarmee aan de slag willen met hun leerlingen. Misschien spelen er in een bepaalde klas of groep specifieke zaken waarop ingespeeld kan worden. Laat het ons weten, we denken graag mee.

Zij kennen ons al…

Veel scholen in het voortgezet onderwijs én het MBO kennen inmiddels ons werk.
Het is erg fijn om te mogen aangeven dat ze allemaal heel tevreden zijn met ons werk voor de klas.
Hiernaast een greep van de scholen die ons kennen.
En hier lees je de reacties van een aantal van hen.

Door onze CRKBO registratie, weten jullie als school dat de kwaliteit van de workshops gewaarborgd is én hoeven jullie als school geen btw te betalen.
Mooi meegenomen!

Veelgestelde vragen
Wie verzorgt de workshops?

De workshops worden verzorgd door Pilar Bosch, trainer, facilitator en oprichtster van de Geluksschool.

Pilar is werkzaam als jongerencoach en systeemtherapeut; zij heeft veel ervaring als trainer en heeft inmiddels honderden middelbare scholieren voor zich gehad. Zij is geregistreerd in het CRKBO docentenregister en daardoor betaal je voor de workshops geen btw.

Meer over Pilar lees je hier.

Kies jij / kiezen jullie voor onze jongeretrainers?
Ook erg leuk! Over hen lees je hier.

Mijn klas is al heel hecht, heeft een workshop wel toegevoegde waarde?
Jazeker! In de reacties achteraf begrijpen we van docenten dat de workshops het groepsgevoel versterkt hebben. Wanneer de groep al hecht is als de workshop plaatsvindt, merken we dat de groep nog meer inhoud uit de workshop haalt. Ze gaan met elkaar in gesprek over de verschillende onderwerpen en durven meer te laten zien hoe ze erin staan. De sfeer tijdens de workshop brengt de leerlingen meer in de diepgang wanneer ze zich als groep helemaal oké voelen.
Ik werk vaker met vergelijkbare onderwerpen met mijn klas; heeft de workshop nog wel zin?
Ja. Het is erg fijn voor een klas als ze vaker met onderwerpen werken die te maken hebben met de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. Uit eigen onderzoeken hebben we gemerkt dat jongeren het vaak als een gemis ervaren als ze de kans niet hebben om dingen te bespreken die hen op persoonlijk gebied bezighouden. Zeker als dit in een groep van peers plaatsvindt.

Een workshop van de Geluksschool brengt een combinatie van gesprek, filmpjes en opdrachten die de onderwerpen, ook wanneer ze al bekend zijn, op een andere manier belichten. Er ontstaan nieuwe perspectieven of er worden oudere perspectieven opnieuw opgefrist die nu anders aankomen bij de hele groep.

Sommige leerlingen in mijn klas hebben het erg zwaar op dit moment; is de workshop niet te confronterend?
In de voorbereiding van de workshop/s vragen we altijd of er leerlingen in de groep zijn die speciale aandacht nodig hebben of voor wie de omstandigheden nu, om wat voor reden ook, extra zwaar zijn. Daar wordt zeker rekening mee gehouden. De workshop wordt niet als confronterend ervaren maar als een fijn moment, waar je ook nog eens wat van leert.
Bepaalde leerlingen in mijn klas gaan zeker niet actief meedoen, wat dan?
Wanneer een leerling niet actief mee wil doen aan de workshop, is dat oké. Er wordt daar niet veel aandacht aan besteed. Door de opzet van de workshops, doen leerlingen over het algemeen gewoon mee, ook die van wie het niet verwacht werd. Wanneer een leerling, om wat voor reden ook, niet mee wil doen bewaken we samen met de aanwezige docent dat dit geen probleem is voor de rest van de groep.
Moet ik als docent actief meedoen?
Dat vinden leerlingen meestal wel het leukste en het draagt positief bij aan hun eigen betrokkenheid bij de gehele workshop.

Vaak maken docenten foto’s van de workshop die vervolgens leuk in de klas kunnen worden gedeeld.

Is het belangrijk dat de mentor van de klas aanwezig is?
Het is belangrijk dat er een docent bij aanwezig. Voor de mentor kan het heel waardevol zijn om erbij te zijn; soms delen de leerlingen informatie, bijvoorbeeld over de thuissituatie, die voor de mentor van de klas toegevoegde informatie kan bieden. Omdat de workshops ook een positieve impact hebben op het groepsgevoel, kiezen mentoren er vaak voor (wanneer de rooster het mogelijk maakt) om erbij aanwezig te zijn.

Maak kennis met onze trainers

 

Daan vindt het geweldig om jongeren enthousiast te maken voor hun eigen mogelijkheden. Hij vindt jongeren bereiken en weten te raken een gave uitdaging.

Daan studeert momenteel Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Als hij afstudeert, wil hij graag doceren aan een middelbare school.

Geluksschool gecertificeerde trainer.

Daan Willems, 22 jaar

Trainer en student, Radboud Universiteit Nijmegen

Maxime maakt er haar missie van om middelbare scholieren uit te nodigen om te laten zien wie ze zijn, zodat de wereld weet hoe ongelooflijk veel zij in hun mars hebben.

Maxime studeert momenteel Communication & Multimedia Design in ’s Hertogenbosch. Als zij afstudeert, wil zij graag ontzettend genieten van het leven, zoals ze nu al doet.

Geluksschool gecertificeerde trainer.

Maxime van Strijp, 22 jaar

Trainer en student, Avans Hogeschool 's Hertogenbosch

Alena is altijd bezig met bewust leven en haar eigen kracht kennen. Haar motto is dan ook: blijf trouw aan jezelf en dat wil ze graag overbrengen op andere jongeren.

Tijdens het eerste jaar van de studie Humanistiek aan de Universiteit van Utrecht besloot Alena een tussenjaar te nemen. Dat zit erop. Dit jaar start ze met de studie psychologie aan de Tilbug University.

Geluksschool gecertificeerde trainer.

Alena van Rooij, 21 jaar

Trainer en student, Tilburg University

Toby zet zich in om jongeren te helpen zijn wie ze werkelijk zijn. Minder voldoen aan wensen en verwachtingen en beter luisteren naar wat je zelf belangrijk vindt.

Toby volgt nu de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hierna wil hij graag reizen en les geven op het voortgezet onderwijs.

Geluksschool gecertificeerde trainer.

Toby van Sonsbeek, 22 jaar

Trainer en student, Radboud Universiteit Nijmegen

Britte brengt haar enthousiasme graag over op groepen jongeren. Verzorgt o.a. de yoga-workshops tijdens de Kampen van de Geluksschool en weet de hele groep te motiveren om met haar mee te doen.

Britte start in september met de bachelor Muziek Wetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Wat ze hierna gaat doen, ontdekt ze de komende drie jaar.

Geluksschool gecertificeerde trainer.

Britte Koster, 20 jaar

Trainer en student, Universiteit van Utrecht

De trainers van de Geluksschool hebben een intensieve training gevolgd om zelfstandig de workshops te verzorgen. 
Tijdens de training is er veel ruimte voor de individuele trainersvaardigheden en de bijzondere eigenschappen van elke trainer. 
De kwaliteit van de workshop bewaken is belangrijk tijdens de training; motivatie en enthousiasme zijn minstens zo belangrijk.

Pin It on Pinterest