Weekend voor jongvolwassenen
Rust in je hoofd & mildheid voor jezelf

Foto gemaakt door Adinda met het toestel van Pim.

Hunker jij ook naar rust in je hoofd?

Naar een gevoel van tevreden zijn met jezelf en ontspannen omgaan met relaxte vrienden i.p.v. je voortdurend zorgen maken of alles wel goed genoeg is?

Of iedereen jou wel oké genoeg vindt?

Een betere relatie met jezelf, levert betere relaties met anderen op

 • Valt het je op dat je veel minder eist van een ander dan van jezelf?
 • Verlies je veel energie door onnodige twijfels?
 • Heb je last van stress en wil je meer rust ervaren?

Let go… Laad op

 Cijfer je jezelf weg om anderen te pleasen, zodat ze je beter mogen?

Voel je dat je te weinig tijd hebt om voldoende kritisch te kijken naar je relaties? Ook naar hoe je met jezelf omgaat?

Mis je de rust in je hoofd om echt te genieten?

Als je een manier had om hieraan te werken, terwijl je aan het genieten was van een zalig weekend weg…

…zou je die aanpakken?

Wil je zaken veranderen?
Kom jezelf ontwikkelen én intens genieten tijdens het WEEKEND VOOR JONGVOLWASSENEN.

Je leert er o.a.:

 • hoe je de lat voor jezelf minder hoog legt;
 • hoe je het gevoel van rust in je hoofd en in je lijf vindt zodat je daar telkens naar toe kunt;
 • hoe jouw eigen balans tussen verplichtingen en plezier er uitziet en hoe je die bereikt;
 • hoe je nog veel meer uit jezelf haalt!

Tijdens het Weekend werk je hieraan en maak je een start van blijvende verandering.

Het Weekend voor Jongvolwassenen is altijd van vrijdagavond tot zondagavond:

Drie volledig verzorgde dagen waarin je de kans krijgt om:

 1. Volledig tot rust te komen en alles los te laten;
 2. Jezelf te ontwikkelen in een groep van mooie jongvolwassenen;
 3. Positief kritisch te kijken naar hoe je met jezelf omgaat;
 4. Een nieuwe positieve basis te zetten voor energiegevende relaties, ook op liefdesvlak.

Hier lees je hoe anderen het Weekend ervaren hebben.

Een nieuwe relatie met jezelf brengt zowel rust in je hoofd als níeuwe andere relaties om je heen

 

Het is je vast opgevallen dat je altijd milder bent naar anderen dan naar jezelf. Je bent extreem kritisch op je prestaties, je woordkeuze en je uiterlijk, terwijl je nooit zo omgaat met de mensen om je heen.

Hoe komt het toch dat de lat die je voor jezelf bepaalt zoveel hoger is dan die je voor anderen gebruikt?

Hoge eisen stellen aan jezelf geeft veelal spanning en stress; het zorgt ervoor dat genieten moeilijker is, wat er weer voor zorgt dat je anders staat in je sociale interactie. Het trekt je leeg en zorgt ervoor dat je potentieel laat liggen. 

Herken jij dat?

Tijdens het Weekend voor Jongvolwassenen duiken we in jouw relaties: die met jezelf, de ander en in de liefde zodat je (nog) meer uit jezelf haalt. We onderzoeken hoe je met jezelf omgaat, wat je laat zien aan je omgeving en wat dat met je doet. Dat doen we door middel van speelse workshops waarin je hard werkt, terwijl je je helemaal ontspannen voelt in de groep.

Rust vinden in je dagelijkse bezigheden is van groot belang als je lekker in je vel wil zitten. We gaan werken aan hoe jij rust ervaart en bekijken wat je nodig hebt om dat gevoel vaker te hebben.

Want, zeg nou eens eerlijk:

Zou het niet heerlijk zijn als je rust had in je hoofd, zodat je milder bent voor jezelf en zodat je eindelijk relaxte verbindingen aan durft te gaan met anderen?

Zou het niet heerlijk zijn om meer te genieten van elke dag?

Rust en liefde, van binnen en van buiten!

Het Weekend voor Jongvolwassenen

 • Is exclusief voor jongvolwassenen boven de 18 jaar.
 • Vindt plaats een weekend in het voorjaar van 2021; de specifieke data worden z.s.m gepland.
 • In Conferentiecentrum de Glind (gemeente Barneveld).
 • Hier lees je hoe anderen het Weekend eerder ervaren hebben.
 • Hier lees je alle praktische details.
 • Je kunt het Weekend combineren met Coaching, om nog meer veranderingen op gang te zetten. Hoe? Dat lees je hier.
 • De laatste editie was vol; wil je zeker zijn van een plek, zorg dat je als eerste op de hoogte bent van wanneer het nieuwe Weekend plaatsvindt.

Het Weekend voor Jongvolwassenen heeft me laten inzien dat ik wat vaker gewoon mezelf mag zijn. Ook ben ik door de workshops en lessen van Pilar me meer gaan richten op het positieve en heb ik mijn levenshouding verbeterd.
De verscheidenheid aan workshops zorgt ervoor dat je op verschillende manieren je ei kwijt kunt en bieden je een nieuw perspectief, of je nu problemen hebt met stress, motivatie, zelfbeeld of andere kwesties waar ontzettend veel jongeren tegenwoordig mee te maken hebben.
Daarnaast leer je leuke en lieve nieuwe mensen kennen, met wie je naast de workshops ook hele leuke spellen en activiteiten doet. De andere jongvolwassenen en de workshops maken het weekend de perfecte combinatie van ontspannen, plezier hebben en natuurlijk nieuwe inzichten krijgen.
Dit weekend is echt iets voor jou als je meer over jezelf te weten wilt komen of gewoon een toffe groep nieuwe mensen wilt leren kennen!

Toby van Sonsbeek

Een tijdje geleden mocht ik deelnemen aan het Weekend voor Jongvolwassenen. Het was een geweldige ervaring voor mij.
Ik heb ten eerste veel nieuwe mensen leren kennen die met dezelfde problemen zaten. Daarnaast hebben we veel oefeningen gedaan waardoor ik dichter bij mezelf kwam. Verder hebben we veel leuke dingen gedaan waardoor ik soms ook gewoon even alles vergat, wat ook heel fijn was. Na het weekend voelde ik me ontzettend rustig. Ik was helemaal tevreden met wie ik was en wat ik deed. Omdat ik me zo nog nooit heb gevoeld was ik daar ontzettend blij mee.
Mij helpt het nu nog steeds wanneer ik iets moet doen wat voor mij spannend is, ik eraan kan denken dat heel veel mensen met hetzelfde zitten. Ik zou het zeker aanbevelen. Ik moet er wel bij zeggen dat er oefeningen zijn waarvoor je wellicht uit je comfortzone moet. Iets wat mij heel erg heeft geholpen, dus het is het zeker waard!

Adinda Verbeek

Ik zou het Weekend voor Jongvolwassenen  aanbevelen aan anderen omdat je jezelf daar beter leert kennen. Voor mensen die niet heel zeker zijn over zichzelf is dit weekend een aanrader, maar ook voor mensen die meer over zichzelf willen leren; daarnaast is het ook leuk als je nieuwe mensen wilt leren kennen.
Ik vond het erg leuk; ook vond ik de rust die er was erg leerzaam en de groepsbinding heel fijn. Iedereen was aardig tegen elkaar. Ik heb zelfs nog nieuwe vrienden gemaakt. Het eten was overigens ook erg lekker en goed verzorgd.
Het is fijn dat er afwisselen is tussen een iets lastigere opdracht, een spel en iets doen met een groep.

Wat ik goed onthouden heb zijn de dankbaarheden.

Maxime

Het Weekend voor Jongvolwassenen is geen wondermiddel op de weg naar geluk, maar het is wel een plek om inzichten op te doen, om persoonlijke groei door te maken en een stapje dichterbij je eigen geluk te komen. Door middel van praktische ervaringen, van jezelf en de gedeelde ervaringen van anderen, en door theoretische kennis die zelf kunt toepassen in het dagelijks leven. Ook is het Weekend gewoon een heel gezellig weekend, waar de verbinding met anderen voor een hoop blijdschap kan zorgen. Samen groeien is vaak makkelijker dan alleen, en dat alleen zorgt al voor een betere band en meer geluk. Want hoewel geluk misschien wel alleen echt in ons zelf zit -het kon zich niet beter verbergen- zit er wel genoeg in de omgeving om het geluk in onszelf naar boven halen. En verbinding met anderen is daar zeker een van. En iets dat het Weekend voor Jongvolwassenen zeker te bieden heeft.

Ruben Venema

Ik raad het Weekend voor Jongvolwassenen zeker aan omdat je er gegarandeerd met een lekker gevoel van terugkomt.
Gedurende een lang weekend ben je in een ontspannen en gezellige sfeer aan het werken aan zelfinzicht, tackelen van obstakels in je dagelijkse leven en verbreden van je begrip voor andere individuen. Ik vind het de ideale manier om je zelfvertrouwen een boost te geven, vertrouwen krijgen in je keuzes en daarnaast nieuwe vrienden te maken.
Wat ik het allerfijnst vond aan het afgelopen Weekend was dat ik de hele tijd het gevoel had dat ik het goed deed, ook al vond ik het lastig om open te zijn, me ergens overheen te zetten of iemand te begrijpen. Het overkoepelende gevoel van rust, ook tijdens het lachen en samen brainstormen. Het Weekend heeft mij naast nieuwe leuke contacten vooral een gevoel van vertrouwen en zelfliefde gegeven. Als iedereen een beetje gewend is, wordt de sfeer zo open, eerlijk, gezellig, dankbaar en begripvol dat je niet anders kan dan erop vertrouwen dat jij daaraan bijdraagt. Vervolgens is het de kunst om dat gevoel vast te houden, ook in een andere omgeving.
Waar ik specifiek veel heb gehad aan het Weekend is bij het loslaten van een negatieve stroom. Op het moment dat ik merk dat ik mezelf meesleur in een verdrietige of chagrijnige gedachtestroom, gebruik ik de tips en ervaring van het afgelopen Weekend om het los te laten en me er niet door te laten leiden. Dat betekent niet dat het nooit voorkomt, want soms zorgen onzekerheden ervoor dat je je zo gaat voelen, maar nu weet ik het beter te relativeren.
Als je toe bent aan een omgeving waarin je het gevoel krijgt dat je opbloeit en de ruimte krijgt om dingen waar je van baalt of onzeker over bent los te laten of aan te pakken, dan is het Weekend voor Jongvolwassenen een goeie uitkomst! Iedereen die open staat voor het kijken met een liefdevolle en kritische blik naar zijn denk- en gevoelsproces en wil bijdragen aan de vooruitgang van een ander, moet zichzelf zo’n Weekend gunnen. Ik heb er nog nooit spijt van gehad.

Joana

Veelgestelde vragen + Praktische info
Data en tijden

Het Weekend voor Jongvolwassenen zal waarschijnlijk plaatsvinden in het voorjaar van 2021; zodra bijeenkomsten en groepsactiviteiten weer helemaal ontspannen en zorgeloos kunnen plaatsvinden.
We starten altijd op de vrijdag om 19 uur en sluiten af op zondagavond, rond ongeveer dezelfde tijd.

Houd de website in de gaten voor definitieve data.

Locatie

Het weekend vindt plaats in Conferentiecentrum de Glind.
De Glind is een dorpje in de gemeente Barneveld.

We hebben hieraan een fijne locatie, met veel mogelijkheden voor ontspanning en werk. We zitten er centraal in het land en omringd door groen. Kortom: zalig!

Check zelf de website: https://www.conferentiecentrumdeglind.nl/

Conferentiecentrum de Glind
Postweg 65
3794 MK De Glind
0342 – 452017

 

Prijs

Het Weekend voor Jongvolwassenen houdt in:

 • (Online) kennismakingsgesprek
 • Alle versnaperingen en tussendoortjes
 • 2 x ontbijt
 • 2 x lunch
 • 2 x avondeten
 • 2 x overnachting
 • 4 x ontwikkelingsworkshop van twee uur
 • Alle materialen

Dit alles voor slechts => € 249,-
We zorgen er altijd voor dat er een voordeligere prijs is voor diegene die snel boeken; daarvoor geldt het early bird tarief van € 220!

Door je aan te melden, geef je aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

 

Weekend & Coaching

Wil je dat de impact van het Weekend voor Jongvolwassenen een solidere plek krijgt in je dagelijks leven, is het goed om er een aantal sessies coaching bij te boeken.

Het Weekend-Coaching combinatiepakket houdt in:

 • Uitgebreid intakegesprek voor het Weekend;
 • Deelname aan het Weekend voor Jongvolwassenen;
 • 5 x individuele coaching (t.w.v. € 330; meer info vind je hier);
 • Handvatten om blijvende verandering te realiseren;
 • Een onwijs goed gevoel over jezelf, omdat je de stap zet om in jezelf te investeren.

Tot dit combinatiepakket verkrijgbaar voor € 349 (i.p.v. de reguliere prijs van € 579).

 

Door je aan te melden, geef je aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

 

Begeleiding van het weekend

Het Weekend voor Jongvolwassenen is een groepsgebeuren en iedereen draagt eraan bij en doet even actief mee.

De eindverantwoordelijkheid voor het Weekend en de begeleiding van het proces is van Pilar Bosch (1972).
Pilar is facilitator en oprichter van de Geluksschool; zij is jongerencoach, systeemtherapeut en opsteller.
Meer over Pilar lezen? Dat kan o.a. hier.

Hoe meld ik me aan?
Laat je gegevens hier achter of vul het formulier in lager op de pagina:

Je ontvangt van ons snel een e-mail met daarin de link naar de betaling.
Je aanmelding is definitief op het moment dat de betaling binnen is.

Ga je voor de Vriendenprijs? !! Ieder van jullie vult een eigen formulier en vermeld daarbij allebei de namen; dan ontvangen wij 2 verschillende aanmeldingen met 2 dezelfde namen erin.

Door je aan te melden, geef je aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

Corona-maatregelen

We vertrouwen erop dat als het Weekend voor Jongvolwassenen opnieuw plaatsvindt, er dan geen Corona-maatregelen nodig zijn.

Echter, als dat wel nog het geval is, nemen wij voor jouw gezondheid en die van andere deelnemers, voor het gevoel van veiligheid van iedereen, tijdens het weekend een aantal maatregelen om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen:

 • De activiteiten en maaltijden worden dusdanig georganiseerd dat we 1’5m afstand van elkaar kunnen houden;
 • er is ontstmetingsmiddel aanwezig in de ruimtes waar we werken;
 • de activiteiten waarbij het mogelijk is, vinden in de buitenlucht plaats;
 • heb je klachten, word je verzocht jouw deelname te annuleren, al is het op de dag waarop we van start zouden gaan;
 • indien het weekend niet door kan gaan door nieuwe maatregelen, wordt het bedrag van deelname terugbetaald.

~

Ook bij de naleving van de Corona-maatregelen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Hoe ziet het programma eruit?

De concrete invulling van het programma ontvang je twee weken voor aanvang van het Weekend.

Vooralsnog kunnen we je vertellen dat:

 • de dag begint met een korte meditatie en fysieke beweging in de vorm van yoga;
 • ontbijt
 • workshop
 • lunch
 • workshop
 • avondeten
 • activiteit
 • er is voldoende vrije tijd
De maaltijden

Tijdens het hele weekend eet je heerlijk!

Er is veel aandacht voor voeding tijdens zo’n Weekend. 
We hebben regelmatig pauzes met koffie, thee, water en versnaperingen.
De maaltijden zijn vegetarisch.
Heb je een allergie of specifieke diëtwensen, laat het ons aub van tevoren weten.

Kan ik wat foto's zien?

Natuurlijk.
We hebben hieronder een kleine selectie gemaakt voor je zodat je een beeld krijgt van hoe zo’n Weekend gaat.

Voor wie

Voor jongvolwassenen (18+) die behoefte hebben aan structureel meer rust in hun leven en die kritisch naar zichzelf durven kijken in een fijne groep van leeftijdsgenoten.

Hoe andere deelnemers het ervaren hebben lees je hier.

Waarom

Omdat onderzoek onder jongvolwassenen heeft aangetoond dat veel van hen zich onzeker voelen over hoe ze overkomen bij anderen. Ze geven aan dat ze makkelijk begripvol zijn naar hun omgeving en weinig naar zichzelf. Ook willen ze graag open durven staan voor de liefde.

Omdat het fijn is om te ervaren dat vele anderen erg vergelijkbare zorgen hebben.

v

Wat

Een Weekend voor Jongvolwassenen. Drie dagen waarbij je persoonlijke ontwikkeling combineert met intens genieten zodat je volledig opgeladen naar huis terugkeert, met toepasbare tips om dat wat je ervaren hebt, vast te houden.

Meteen aanmelden? Dat kan hier.

Wanneer

Waarschijnlijk in het voorjaar van 2021; zodra bijeenkomsten en groepsactiviteiten weer helemaal ontspannen en zorgeloos kunnen plaatsvinden.
We starten altijd op de vrijdag om 19 uur en sluiten af op zondagavond, rond ongeveer dezelfde tijd.

Meer praktische info vind je hier.

Meld je aan voor het Weekend voor Jongvolwassenen!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This