Weekend voor jongvolwassenen
Wordt het niet eens tijd voor JOU?

Foto gemaakt door Adinda met het toestel van Pim.

Ben jij ook klaar met altijd voldoen aan iedereens wensen
en te weinig aandacht hebben voor wat je zélf wilt?

Wil je eens een keer jezelf voorrang geven
i.p.v. altijd bezig te zijn met wat anderen van je verwachten?

Wil jij eens focussen op jouw ontwikkeling
en deze vormgeven zoals jij dat graag wilt?

Wordt het niet eens tijd voor JOU?

Eindelijk!

 • Ben je erg bezig met wat anderen van je denken?
 • Hun verwachtingen, waar jij allemaal aan wilt voldoen?
 • Wil jij eindelijk eens leren hoe je jezelf voorrang geeft?
 • Wil jij de juiste balans vinden tussen je omgeving helpen waar het mogelijk is en jezelf ondertussen niet vergeten?
 • Heb je last van stress en wil je meer rust ervaren? 

Wil je hier verandering in brengen?

 • Ben je klaar met de lat steeds zo hoog te leggen voor jezelf?
 • Ben je vriendelijker voor anderen dan voor jezelf?

Als je een manier had om hieraan te werken, terwijl je aan het genieten was van een zalig weekend weg…

…zou je die aanpakken?

Als jij vindt dat het nu tijd is voor jou, kom intens genieten tijdens het WEEKEND VOOR JONGVOLWASSENEN.

Je leert er o.a.:

 • hoe je de lat voor jezelf minder hoog legt;
 • hoe je het gevoel van rust in je hoofd en in je lijf vindt zodat je daar telkens naar toe kunt;
 • hoe jouw eigen balans tussen verplichtingen en plezier er uitziet en hoe je die bereikt;

Tijdens het Weekend werk je hieraan en aan een specifiek thema waarmee je de diepte in gaat.

Van vrijdagavond 10 april tot maandagochtend 13 april 2020 (Tweede Paasdag) zou een nieuw Weekend voor Jongvolwassenen plaatsvinden. Helaas moeten we deze editie verzetten naar een datum in September, dit in verband met de situatie rond het Coronavirus; naar welke data we verschuiven, is vooralsnog onbekend. We maken de nieuwe data zo snel mogelijk bekend.

Drie volledig verzorgde dagen waarin de deelnemers de kans kregen om:

 1. Volledig tot rust te komen en alles los te laten;
 2. Jezelf te ontwikkelen in een groep van mooie jongvolwassenen;
 3. Positief kritisch te kijken naar wat jij belangrijk vindt en hoe je dat deelt met jouw omgeving, zonder jezelf weg te cijferen of jouw wil boven alles te zetten.

Hier lees je hoe anderen het Weekend ervaren hebben.

Wat is nou voor jou belangrijk
en matcht dat met wat je omgeving van je vraagt?

Allemaal leuk en aardig, jezelf voorrang geven. Ontdekken wat voor jou belangrijk is en daar aandacht aan besteden.
Maar wat betekent dat voor jouw omgeving?
Als jij prioriteit geeft aan wat jij belangrijk vindt, gaan ze je nog wel even leuk vinden?

Jouw omgeving wil wel eens wat van jou en jij wilt daar ook aandacht voor hebben en hen tegemoet komen overal waar mogelijk is, maar waar blijf jij en jouw wensen ondertussen?

Het merendeel van de jongvolwassenen is veel bezig met hoe ze op anderen overkomen en worstelen daardoor met (onnodige!) onzekerheid. Zo erg soms, dat ze niet meer voor zichzelf durven kiezen. Ze slaan door in het helpen of het ‘pleasen’ en vergeten onderweg dat zij misschien zelf liever iets anders zouden willen.

Herken jij dat?

Tijdens het Weekend voor Jongvolwassenen duiken we in jouw prioriteiten en hoeveel ruimte je deze geeft: we onderzoeken hoe je met jezelf omgaat, wat je laat zien aan je omgeving en wat dat met je doet. Dat doen we door middel van speelse workshops waarin je hard werkt, terwijl je je helemaal ontspannen voelt in de groep.

Rust vinden in je dagelijkse bezigheden is van groot belang als je lekker in je vel wil zitten. We gaan werken aan hoe jij rust ervaart en bekijken wat je nodig hebt om dat gevoel vaker te hebben.

Want, zeg nou eens eerlijk:

Durf jij helemaal te zijn wie je bent bij anderen? Of ben je bang dat ze je af zullen wijzen?

Durf jij aan te geven waar jij behoefte aan hebt of wat jij belangrijk vindt, of cijfer je jezelf helemaal weg voor de ander?

Dan wordt het tijd dat ook jij jezelf voorrang geeft!

 

Het Weekend voor Jongvolwassenen

 • Is exclusief voor jongvolwassenen boven de 18 jaar.
 • Vindt plaats in september 2020; de data worden z.s.m bekendgemaakt.
 • In Conferentiecentrum de Glind (gemeente Barneveld).
 • Hier lees je hoe anderen het Weekend eerder ervaren hebben.
 • Hier lees je alle praktische details.
 • De laatste editie was vol; wil je zeker zijn van een plek, meld je snel aan!

Een tijdje geleden mocht ik deelnemen aan het Weekend voor Jongvolwassenen. Het was een geweldige ervaring voor mij.
Ik heb ten eerste veel nieuwe mensen leren kennen die met dezelfde problemen zaten. Daarnaast hebben we veel oefeningen gedaan waardoor ik dichter bij mezelf kwam. Verder hebben we veel leuke dingen gedaan waardoor ik soms ook gewoon even alles vergat, wat ook heel fijn was. Na het weekend voelde ik me ontzettend rustig. Ik was helemaal tevreden met wie ik was en wat ik deed. Omdat ik me zo nog nooit heb gevoeld was ik daar ontzettend blij mee.
Mij helpt het nu nog steeds wanneer ik iets moet doen wat voor mij spannend is, ik eraan kan denken dat heel veel mensen met hetzelfde zitten. Ik zou het zeker aanbevelen. Ik moet er wel bij zeggen dat er oefeningen zijn waarvoor je wellicht uit je comfortzone moet. Iets wat mij heel erg heeft geholpen, dus het is het zeker waard!

Adinda Verbeek

Ik zou het Weekend voor Jongvolwassenen  aanbevelen aan anderen omdat je jezelf daar beter leert kennen. Voor mensen die niet heel zeker zijn over zichzelf is dit weekend een aanrader, maar ook voor mensen die meer over zichzelf willen leren; daarnaast is het ook leuk als je nieuwe mensen wilt leren kennen.
Ik vond het erg leuk; ook vond ik de rust die er was erg leerzaam en de groepsbinding heel fijn. Iedereen was aardig tegen elkaar. Ik heb zelfs nog nieuwe vrienden gemaakt. Het eten was overigens ook erg lekker en goed verzorgd.
Het is fijn dat er afwisselen is tussen een iets lastigere opdracht, een spel en iets doen met een groep.

Wat ik goed onthouden heb zijn de dankbaarheden.

Maxime

Het Weekend voor Jongvolwassenen is geen wondermiddel op de weg naar geluk, maar het is wel een plek om inzichten op te doen, om persoonlijke groei door te maken en een stapje dichterbij je eigen geluk te komen. Door middel van praktische ervaringen, van jezelf en de gedeelde ervaringen van anderen, en door theoretische kennis die zelf kunt toepassen in het dagelijks leven. Ook is het Weekend gewoon een heel gezellig weekend, waar de verbinding met anderen voor een hoop blijdschap kan zorgen. Samen groeien is vaak makkelijker dan alleen, en dat alleen zorgt al voor een betere band en meer geluk. Want hoewel geluk misschien wel alleen echt in ons zelf zit -het kon zich niet beter verbergen- zit er wel genoeg in de omgeving om het geluk in onszelf naar boven halen. En verbinding met anderen is daar zeker een van. En iets dat het Weekend voor Jongvolwassenen zeker te bieden heeft.

Ruben Venema

Ik raad het Weekend voor Jongvolwassenen zeker aan omdat je er gegarandeerd met een lekker gevoel van terugkomt.
Gedurende een lang weekend ben je in een ontspannen en gezellige sfeer aan het werken aan zelfinzicht, tackelen van obstakels in je dagelijkse leven en verbreden van je begrip voor andere individuen. Ik vind het de ideale manier om je zelfvertrouwen een boost te geven, vertrouwen krijgen in je keuzes en daarnaast nieuwe vrienden te maken. 
Wat ik het allerfijnst vond aan het afgelopen Weekend was dat ik de hele tijd het gevoel had dat ik het goed deed, ook al vond ik het lastig om open te zijn, me ergens overheen te zetten of iemand te begrijpen. Het overkoepelende gevoel van rust, ook tijdens het lachen en samen brainstormen. Het Weekend heeft mij naast nieuwe leuke contacten vooral een gevoel van vertrouwen en zelfliefde gegeven. Als iedereen een beetje gewend is, wordt de sfeer zo open, eerlijk, gezellig, dankbaar en begripvol dat je niet anders kan dan erop vertrouwen dat jij daaraan bijdraagt. Vervolgens is het de kunst om dat gevoel vast te houden, ook in een andere omgeving.
Waar ik specifiek veel heb gehad aan het Weekend is bij het loslaten van een negatieve stroom. Op het moment dat ik merk dat ik mezelf meesleur in een verdrietige of chagrijnige gedachtestroom, gebruik ik de tips en ervaring van het afgelopen Weekend om het los te laten en me er niet door te laten leiden. Dat betekent niet dat het nooit voorkomt, want soms zorgen onzekerheden ervoor dat je je zo gaat voelen, maar nu weet ik het beter te relativeren. 
Als je toe bent aan een omgeving waarin je het gevoel krijgt dat je opbloeit en de ruimte krijgt om dingen waar je van baalt of onzeker over bent los te laten of aan te pakken, dan is het Weekend voor Jongvolwassenen een goeie uitkomst! Iedereen die open staat voor het kijken met een liefdevolle en kritische blik naar zijn denk- en gevoelsproces en wil bijdragen aan de vooruitgang van een ander, moet zichzelf zo’n Weekend gunnen. Ik heb er nog nooit spijt van gehad.

Joana Koster

Veelgestelde vragen + Praktische info
Data en tijden

Het Weekend voor Jongvolwassenen zou beginnen op vrijdagavond 10 april, 19 uur en eindigen op maandagochtend 13 april. 
Helaas moeten we deze editie verzetten naar een datum in September, dit in verband met de situatie rond het Coronavirus; naar welke data we verschuiven, is vooralsnog onbekend. We maken de nieuwe data zo snel mogelijk bekend.

Locatie

Het weekend vindt plaats in Conferentiecentrum de Glind.
De Glind is een dorpje in de gemeente Barneveld.

We hebben hieraan een fijne locatie, met veel mogelijkheden voor ontspanning en werk. We zitten er centraal in het land en omringd door groen. Kortom: zalig!

Check zelf de website: https://www.conferentiecentrumdeglind.nl/

Conferentiecentrum de Glind
Postweg 65
3794 MK De Glind
0342 – 452017

 

Prijs

De totale prijs van het Weekend voor Jongvolwassenen is inclusief:

 • Alle versnaperingen en tussendoortjes
 • 3 x ontbijt
 • 2 x lunch
 • 2 x avondeten
 • 3 x overnachting
 • 4 x ontwikkelingsworkshop van twee uur
 • Alle materialen

Dit alles voor maar liefst => € 249,-

Meld je met twee personen tegelijkertijd aan, betaalt ieder van jullie de Vriendenprijs => € 220,- per persoon.

!! Ieder van jullie vult een eigen formulier en vermeld daarbij allebei de namen; dan ontvangen wij 2 verschillende aanmeldingen met 2 dezelfde namen erin.

Wil jij je erg graag aanmelden en ben je van mening dat je het niet kunt betalen, neem dan contact op. We zijn er stellig van overtuigd dat iedereen die zich aan wil melden, dat ook moet kunnen en daarom bespreken we graag de opties met je.

Door je aan te melden, geef je aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

 

Begeleiding van het weekend

Het Weekend voor Jongvolwassenen is een groepsgebeuren en iedereen draagt eraan bij en doet even actief mee.

De eindverantwoordelijkheid voor het Weekend en de begeleiding van het proces is van Pilar Bosch (1972).
Pilar is facilitator en oprichter van de Geluksschool; zij is jongerencoach, systeemtherapeut en opsteller.
Meer over Pilar lezen? Dat kan o.a. hier.

Hoe meld ik me aan?
Laat je gegevens hier achter of vul het formulier in lager op de pagina:

Je ontvangt van ons snel een e-mail met daarin de link naar de betaling.
Je aanmelding is definitief op het moment dat de betaling binnen is.

Ga je voor de Vriendenprijs? !! Ieder van jullie vult een eigen formulier en vermeld daarbij allebei de namen; dan ontvangen wij 2 verschillende aanmeldingen met 2 dezelfde namen erin.

Door je aan te melden, geef je aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

Hoe ziet het programma eruit?

De concrete invulling van het programma ontvang je twee weken voor aanvang van het Weekend.

Vooralsnog kunnen we je vertellen dat:

 • de dag begint met een korte meditatie en fysieke beweging in de vorm van yoga;
 • ontbijt
 • workshop
 • lunch
 • workshop
 • avondeten
 • activiteit
 • er is voldoende vrije tijd
De maaltijden

Tijdens het hele weekend eet je heerlijk!

Er is veel aandacht voor voeding tijdens zo’n Weekend. 
We hebben regelmatig pauzes met koffie, thee, water en versnaperingen.
De maaltijden zijn vegetarisch.
Heb je een allergie of specifieke diëtwensen, laat het ons aub van tevoren weten.

Kan ik wat foto's zien?

Natuurlijk.
We hebben hieronder een kleine selectie gemaakt voor je zodat je een beeld krijgt van hoe zo’n Weekend gaat.

Voor wie

Voor jongvolwassenen (18+) die behoefte hebben aan structureel meer rust in hun leven en die kritisch naar zichzelf durven kijken in een fijne groep van leeftijdsgenoten.

Hoe andere deelnemers het ervaren hebben lees je hier.

Waarom

Omdat onderzoek onder jongvolwassenen heeft aangetoond dat veel van hen zich onzeker voelen over hoe ze overkomen bij anderen. Ze geven aan dat ze makkelijk begripvol zijn naar hun omgeving en weinig naar zichzelf. Ook willen ze graag open durven staan voor de liefde.

Omdat het fijn is om te ervaren dat vele anderen erg vergelijkbare zorgen hebben.

v

Wat

Een Weekend voor Jongvolwassenen. Drie dagen waarbij je persoonlijke ontwikkeling combineert met intens genieten zodat je volledig opgeladen naar huis terugkeert, met toepasbare tips om dat wat je ervaren hebt, vast te houden.

Meteen aanmelden? Dat kan hier.

Wanneer

Op 10, 11, 12 en 13 april 2020. We starten de vrijdag om 19 uur en sluiten af op maandagochtend, 10.30 uur.

Het is Paasweekend, dus alle gelegenheid om maandag ontspannen te vertrekken.

Meer praktische info vind je hier.

Meld je aan voor het Weekend voor Jongvolwassenen!

 

 

Het Weekend voor Jongvolwassenen vindt plaats over

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Pin It on Pinterest

Share This