Selecteer een pagina
Verdiepingsweekend
In het diepe springen om er rijker uit te komen

Heb je het gevoel dat je wéét dat je heel wat in huis hebt, terwijl je daar regelmatig aan twijfelt?

Heb je de indruk dat je rondjes blijft draaien rond dezelfde onderwerpen?

Dat je je best doet, maar niet echt vooruit komt?

Je bent niet de enige

 • Heb je de indruk dat je bewust aandacht besteedt aan jouw ontwikkeling en dat er weinig verandert?
 • Heb je het gevoel dat je steeds maar met dezelfde onderwerpen blijft zitten?
 • Wil je je bewust worden van welke impact sommige thema’s op jou hebben?

Wat wil je aanpakken?

 • Wil je eens helder krijgen wat jouw kwaliteiten zijn?
 • Wil je onderzoeken wat je tegenhoudt om deze echt te laten zien?
 • Wil je de power in jezelf vinden om nog meer te zijn wie je eigenlijk bent?

Als je in één weekend meteen de diepte in kon om hier verandering in te brengen…

…zou jij het aan durven?

Als je nu voelt: ik wil echt aan de slag met mezelf én dat met een groep fijne mensen doen, meld je aan voor het Verdiepingsweekend.

De fijne sfeer van alle weekenden van de Geluksschool in een verdiepende opzet.
Je leert er o.a.:

 • wat zijn je ontwikkelingspunten geweest in het verleden;
 • welke van die punten nog steeds aandacht nodig hebben;
 • wat je los kunt laten en hoe je dat doet;
 • welke kwaliteiten je ontwikkeld hebt door deze ervaringen;
 • hoe je deze en andere kwaliteiten benut en krachtig neerzet.

Tijdens het Verdiepingsweekend combineer je persoonlijke ontwikkeling met ontspanning en fijne ontmoetingen.

Eens in de zoveel tijd vindt een Verdiepingsweekend plaats; de volgende keer is waarschijnlijk in het voorjaar van 2020. Exclusief voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar die eerder bezig zijn geweest met bewustszijnsgroei en persoonlijke ontwikkeling.

Drie volledig verzorgde dagen waarin je de kans krijgt om:

 1. Stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling;
 2. een groep van mooie jongvolwassenen leren kennen;
 3. volledig tot rust te komen en alles los te laten.

Hier lees je hoe anderen eerdere weekenden ervaren hebben.

Het Verdiepingsweekend

 • Is exclusief voor jongvolwassenen boven de 18 jaar.
 • Vindt waarschijnlijk opnieuw plaats in het voorjaar van 2020.
 • In Conferentiecentrum de Glind (gemeente Barneveld).
 • Hier lees je hoe anderen vergelijkbare weekenden eerder ervaren hebben.
 • Hier lees je alle praktische details.
 • LET OP: gelet op de diepgang tijdens het weekend, is de groep al met 10 deelnemers vol; wil je zeker zijn van een plek, laat je gegevens achter dat we je kunnen laten weten wanneer het plaatsvindt!

Voor wie

 • Jongvolwassenen boven de 18 jaar;
 • studenten;
 • werkenden;
 • zoekende jongeren in een tussenjaar;
 • wereldverbeteraars;
 • jongvolwassenen die zich bewuster willen worden van processen in hen.

Voor als je wilt stoppen met in cirkels bewegen en je stappen vooruit wilt gaan zetten

Veel jongvolwassenen geven aan ‘best’ of zelfs ‘erg tevreden’ te zijn met hun leven.
Ze zijn gezond, op sociaal vlak loopt het goed, werk/opleiding gaan naar tevredenheid, het contact met thuis gaat oké… “Het gaat goed”.

Ze proberen bewust te leven en maatschappelijk betrokken te zijn. Ook besteden ze tijd aan hun persoonlijke ontwikkeling, door bijvoorbeeld te lezen, cursussen te doen, coaching te volgen.

Herkenbaar voor jou?

Deze jongvolwassenen geven echter ook aan dat ze merken dat het positieve gevoel heel gemakkelijk omslaat. 
Door een opmerking of een concrete situatie in het verleden is er (onnodige) onzekerheid ontstaan en die blijkt, zonder dat er veel voor nodig is, terug te komen.

Hoe kan dat toch?
Als je ook bewust kijkt naar je eigen patronen, je hebt door hoe je daaraan komt, wat er ‘mis’ gaat, wat je eraan kunt doen; hoe komt het dat het zo lastig is om er verandering in te brengen?

Tijdens het Verdiepingsweekend word je begeleid in een onderzoek naar wat jou nog tegenhoudt:
mooi, alles wat geweest is: wat kan jij er nu mee?
Hoe zet je jouw zelfkennis om in groei?

Hoe gaan we werkelijk stappen zetten?

Tijdens de workshops gaan we diverse methodieken gebruiken. Het belangrijkst is dat je uit je hoofd en in je gevoel gaat. Van het denken, naar het beleven.

We gaan werken met de hele groep (maximaal 10 mensen) en in kleine subgroepjes aan verschillende opdrachten.
We zullen o.a. gebruik maken van systeem-opstellingen, die bijzonder waardevol zijn in de persoonlijke ontwikkeling.

Wil je meer weten over hoe anderen de werkwijze van de Geluksschool hebben ervaren? Hier lees je meer over de weekenden en hier meer over de coaching.

Het Weekend voor Jongvolwassenen heeft me laten inzien dat ik wat vaker gewoon mezelf mag zijn. Ook ben ik door de workshops en lessen van Pilar me meer gaan richten op het positieve en heb ik mijn levenshouding verbeterd.
De verscheidenheid aan workshops zorgt ervoor dat je op verschillende manieren je ei kwijt kunt en bieden je een nieuw perspectief, of je nu problemen hebt met stress, motivatie, zelfbeeld of andere kwesties waar ontzettend veel jongeren tegenwoordig mee te maken hebben.
Daarnaast leer je leuke en lieve nieuwe mensen kennen, met wie je naast de workshops ook hele leuke spellen en activiteiten doet. De andere jongvolwassenen en de workshops maken het weekend de perfecte combinatie van ontspannen, plezier hebben en natuurlijk nieuwe inzichten krijgen.
Dit weekend is echt iets voor jou als je meer over jezelf te weten wilt komen of gewoon een toffe groep nieuwe mensen wilt leren kennen!

Toby

Ik raad het Weekend zeker aan omdat je er gegarandeerd met een lekker gevoel van terugkomt.
Gedurende een lang weekend ben je in een ontspannen en gezellige sfeer aan het werken aan zelfinzicht, tackelen van obstakels in je dagelijkse leven en verbreden van je begrip voor andere individuen. Ik vind het de ideale manier om je zelfvertrouwen een boost te geven, vertrouwen krijgen in je keuzes en daarnaast nieuwe vrienden te maken. 
Wat ik het allerfijnst vond aan het afgelopen Weekend was dat ik de hele tijd het gevoel had dat ik het goed deed, ook al vond ik het lastig om open te zijn, me ergens overheen te zetten of iemand te begrijpen. Het overkoepelende gevoel van rust, ook tijdens het lachen en samen brainstormen. Het Weekend heeft mij naast nieuwe leuke contacten vooral een gevoel van vertrouwen en zelfliefde gegeven. Als iedereen een beetje gewend is, wordt de sfeer zo open, eerlijk, gezellig, dankbaar en begripvol dat je niet anders kan dan erop vertrouwen dat jij daaraan bijdraagt. Vervolgens is het de kunst om dat gevoel vast te houden, ook in een andere omgeving.
Waar ik specifiek veel heb gehad aan het Weekend is bij het loslaten van een negatieve stroom. Op het moment dat ik merk dat ik mezelf meesleur in een verdrietige of chagrijnige gedachtestroom, gebruik ik de tips en ervaring van het afgelopen Weekend om het los te laten en me er niet door te laten leiden. Dat betekent niet dat het nooit voorkomt, want soms zorgen onzekerheden ervoor dat je je zo gaat voelen, maar nu weet ik het beter te relativeren. 
Als je toe bent aan een omgeving waarin je het gevoel krijgt dat je opbloeit en de ruimte krijgt om dingen waar je van baalt of onzeker over bent los te laten of aan te pakken, dan is het Weekend voor Jongvolwassenen een goeie uitkomst! Iedereen die open staat voor het kijken met een liefdevolle en kritische blik naar zijn denk- en gevoelsproces en wil bijdragen aan de vooruitgang van een ander, moet zichzelf zo’n Weekend gunnen. Ik heb er nog nooit spijt van gehad.

Joana

Ik zou het Weekend aanbevelen aan anderen omdat je jezelf daar beter leert kennen. Voor mensen die niet heel zeker zijn over zichzelf is dit weekend een aanrader, maar ook voor mensen die meer over zichzelf willen leren; daarnaast is het ook leuk als je nieuwe mensen wilt leren kennen.
Ik vond het erg leuk; ook vond ik de rust die er was erg leerzaam en de groepsbinding heel fijn. Iedereen was aardig tegen elkaar. Ik heb zelfs nog nieuwe vrienden gemaakt. Het eten was overigens ook erg lekker en goed verzorgd.
Het is fijn dat er afwisselen is tussen een iets lastigere opdracht, een spel en iets doen met een groep.

Wat ik goed onthouden heb zijn de dankbaarheden.

Maxime

Een Weekend is geen wondermiddel op de weg naar geluk, maar het is wel een plek om inzichten op te doen, om persoonlijke groei door te maken en een stapje dichterbij je eigen geluk te komen. Door middel van praktische ervaringen, van jezelf en de gedeelde ervaringen van anderen, en door theoretische kennis die zelf kunt toepassen in het dagelijks leven. Ook is het Weekend gewoon een heel gezellig weekend, waar de verbinding met anderen voor een hoop blijdschap kan zorgen. Samen groeien is vaak makkelijker dan alleen, en dat alleen zorgt al voor een betere band en meer geluk. Want hoewel geluk misschien wel alleen echt in ons zelf zit -het kon zich niet beter verbergen- zit er wel genoeg in de omgeving om het geluk in onszelf naar boven halen. En verbinding met anderen is daar zeker een van. En iets dat het Weekend voor Jongvolwassenen zeker te bieden heeft.

Ruben Venema

Veelgestelde vragen + Praktische info
Ik twijfel tussen het Verdiepingsweekend en het Weekend voor Jongvolwassenen...

Belangrijk punt!

Tijdens zowel het Weekend voor Jongvolwassenen als het Verdiepingsweekend werk je echt aan jezelf en krijg je handvatten voor verandering.

Voor het Verdiepingsweekend is het belangrijk dat je al eens eerder aan jezelf hebt gewerkt, dat je bezig bent geweest met je persoonlijke ontwikkeling. Dat kan zijn door een bepaalde vorm van coaching, door een cursus over jezelf, en/of door kritisch te kijken naar je ervaringen en patronen.
Dan kunnen we namelijk meer inhoud halen uit de workshops, terwijl het voor jou en voor de rest van de groep fijn en vertrouwd voelt.

Het handigste om hierover duidelijkheid te krijgen, is een telefoongesprek. Als je belt, hebben we allebei snel duidelijkheid (06 – 5513 5591).

Data en tijden

Het Verdiepingsweekend zal waarschijnlijk plaatsvinden in het voorjaar van 2021; zodra bijeenkomsten en groepsactiviteiten weer helemaal ontspannen en zorgeloos kunnen plaatsvinden.
We starten altijd op de vrijdag om 19 uur en sluiten af op zondagavond, rond ongeveer dezelfde tijd.

Locatie

Het weekend vindt plaats in Conferentiecentrum de Glind.
De Glind is een dorpje in de gemeente Barneveld.

We hebben hieraan een fijne locatie, met veel mogelijkheden voor ontspanning en werk. We zitten er centraal in het land en omringd door groen. Kortom: zalig!

Check zelf de website: https://www.conferentiecentrumdeglind.nl/

Conferentiecentrum de Glind
Postweg 65
3794 MK De Glind
0342 – 452017

 

Prijs

De totale prijs van het Verdiepingsweekend is inclusief:

 • Persoonljik gesprek vooraf: strategie- en koersbepaling
 • Alle versnaperingen en tussendoortjes
 • 3 x ontbijt
 • 2 x lunch
 • 2 x avondeten
 • 3 x overnachting
 • Intensieve begeleiding en verdiepende workshops
 • Alle materialen

Dit alles voor € 299,- incl. btw.

Het Verdiepingsweekend kan ook geboekt worden in combinatie met coaching en/of met het Weekend voor Jongvolwassenen.
Meer informatie over de pakketten kun je via mail ontvangen (verdieping@geluksschool.nl).

Door je aan te melden, geef je aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

 

Begeleiding van het weekend

Alle weekenden van de Geluksschool zijn een groepsgebeuren en iedereen draagt eraan bij en doet even actief mee.

De eindverantwoordelijkheid voor het Weekend en de begeleiding van het proces is van Pilar Bosch (1972).
Pilar is facilitator en oprichter van de Geluksschool; zij is jongerencoach, systeemtherapeut en opsteller.
Meer over Pilar lezen? Dat kan o.a. hier.

Hoe meld ik me aan?

Laat je gegevens hier achter of vul het formulier in lager op de pagina:

Je ontvangt van ons snel een e-mail met daarin de link naar de betaling.
Je aanmelding is definitief op het moment dat de betaling binnen is.

Door je aan te melden, geef je aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

Corona-maatregelen

We vertrouwen erop dat als het Verdiepingsweekend plaatsvindt, er dan geen corona-maatregelen meer nodig zijn. Maar stel dat dat nog het geval is…

Voor jouw gezondheid en die van andere deelnemers, voor het gevoel van veiligheid van iedereen, nemen wij tijdens het weekend een aantal maatregelen om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen:

 • De activiteiten en maaltijden worden dusdanig georganiseerd dat we 1’5m afstand van elkaar kunnen houden;
 • er is ontstmetingsmiddel aanwezig in de ruimtes waar we werken;
 • de activiteiten waarbij het mogelijk is, vinden in de buitenlucht plaats;
 • heb je klachten, word je verzocht jouw deelname te annuleren, al is het op de dag waarop we van start zouden gaan;
 • indien het weekend niet door kan gaan door nieuwe maatregelen, wordt het bedrag van deelname terugbetaald.

~

Ook bij de naleving van de Corona-maatregelen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Hoe ziet het programma eruit?

De concrete invulling van het programma ontvang je twee weken voor aanvang van het weekend.

Vooralsnog kunnen we je vertellen dat:

 • de dag begint met een korte meditatie en fysieke beweging in de vorm van yoga;
 • ontbijt
 • workshop
 • lunch
 • workshop
 • avondeten
 • activiteit
 • er is voldoende vrije tijd
De maaltijden

Tijdens het hele weekend eet je heerlijk!

Er is veel aandacht voor voeding tijdens zo’n Weekend. 
We hebben regelmatig pauzes met koffie, thee, water en versnaperingen.
De maaltijden zijn vegetarisch.
Heb je een allergie of specifieke diëtwensen, laat het ons aub van tevoren weten.

Kan ik misschien met foto's een indruk krijgen van de sfeer tijdens vergelijkbare weekenden?

Natuurlijk.
We hebben hieronder een kleine selectie gemaakt voor je zodat je een beeld krijgt van hoe zo’n Weekend gaat.

Voor wie

Voor jongvolwassenen (18+) die de diepte aan durven te gaan; die al eens eerder aan zichzelf hebben gewerkt en nu stappen vooruit willen zetten.
Wil je weten wat het beste bij je past; het Weekend voor Jongvolwassenen of het Verdiepingsweekend? Check hier.

Waarom

Omdat er genoeg jongvolwassenen zijn die het belangrijk vinden om in zichzelf te investeren. Ze zijn al met persoonlijke ontwikkeling bezig geweest en willen nu stappen vooruit zetten.

v

Wat

Een Verdiepingsweekend, exclusief voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Drie dagen waarbij je de diepgang aangaat in je persoonlijke ontwikkeling. Je werkt met en in een fijne groep jongvolwassenen, die bewustszijn en persoonlijke groei belangrijk vinden.

Meteen aanmelden? Dat kan hier.

Wanneer

Zodra bijeenkomsten en groepsactiviteiten weer helemaal ontspannen en zorgeloos kunnen plaatsvinden.
We starten altijd op de vrijdag om 19 uur en sluiten af op zondagavond, rond ongeveer dezelfde tijd.

Meer praktische info vind je hier.

Meld je aan voor het impactvolle Verdiepingsweekend!

 

 

Verdiepingsweekend

Pin It on Pinterest