Rots en Water is een geweldige methodiek om te werken aan de weerbaarheid van kinderen en jongeren.

Alle kinderen en jongeren verdienen de kans om met anderen te spelen, te werken en te leven. Gelukkig krijgt een groot deel van hen deze kans ook! Soms gaat dat niet zomaar en het is goed om te zoeken wat de juiste weg is om daar iets aan te doen.

“Het ‘Rots en Water’-programma stelt zich ten doel jongens [en meiden] bij te staan in het ontdekken van hun eigen kwaliteit en richting; het leren beheersen, vergroten en richten van de eigen kracht en hen met begrip, respect en gevoel te leren omgaan met zichzelf en de mensen om hen heen.”*

De Rots en Water training brengt kinderen en jongeren verder in hun:

• (zelf) vertrouwen, (zelf) reflectie en (zelf) beheersing
  • communicatieve vaardigheden
  • sociale vaardigheden
  • keuzes maken
  • voorkomen van conflicten

De training bestaat uit 10 positieve, intensieve sessies van één uur. Elke sessie combineert fysieke activiteit met momenten van reflectie.

Rots en Water volgen bij de Geluksschool

De Geluksschool is een jongerenplatform en richt haar dienstverlening op jongeren, met de overtuiging dat de jongeren bijzonder veel mogelijkheden hebben waar ze zich te weinig bewust van zijn. De Geluksschool helpt jongeren inzien dat, wanneer ze nu al, als jongeren, in zichzelf geloven en investeren, ze nog veel meer zullen bereiken als volwassenen, ook en vooral in hun ervaring van geluk.

De Rots en Water training van de Geluksschool biedt de reguliere Rots en Water cursus aan plus twee extra lessen waarin ingespeeld wordt op de eventuele groepsvraag en waar de inhoud van de training vertaald wordt naar praktische handvatten die de jongeren meteen kunnen toepassen in hun dagelijkse bezigheden.

De Geluksschool besteedt veel aandacht aan het groepsgevoel tijdens de training. Veiligheid en vertrouwen staan voorop, zodat een ieder de cursus optimaal kan benutten.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

*Uit Het Rots en Water perspectief; Een psychofysieke training voor jongens; Basisboek, Freerk Ykema, bedenker van de Rots en Water methodiek.