Selecteer een pagina

Happiness Boost ~ Les 2

Basis onderhouden en verder bouwen

Wie ben ik nou?

In deze les:

* Zoek je uit wie je (nog meer) bent;
* Leer je hoe je op jouw positieve eigenschappen focust.

Stap 1

Een kort stukje uitleg

In een kort videofilmpje krijg je een beetje uitleg over het thema van de week. Laat alles even voor wat het is, en gun jezelf even de rust van de nieuwe les.

Stap 2

Praktische opdracht

Klik hier op het plaatje  voor de opdracht van deze week. Wat vragen die van je willen dat je er even voor gaat zitten. Met PDF-Xchange kun je in de PDF typen (let op!! eerst downloaden en opslaan!), dat is wel super handig; een andere optie is dat je de PDF afdrukt en op papier invult. Laat je gedachten en gevoelens maar stromen!

Het is belangrijk dat je elke week de opdrachten doet want 1) de vragen werken door in jou en zorgen ervoor dat je het beoogde resultaat van de cursus kunt bereiken; en 2) dan kun je volgende week met de groep mee praten als we elkaar online zien.

TIP: zet deze muziek op terwijl je de vragen beantwoord. Hiermee kom je makkelijker bij je gevoel.

Stap 3

YouTube filmpje

Neem even de tijd om de video hiernaast te bekijken. Voel eens wat het met je doet. Heb je een stukje gemist, niet goed begrepen… Het is een korte video: kijk hem nog eens!
Schrijf voor jezelf op wat je ervan gevonden hebt, zodat we dat volgende week kunnen bespreken als we elkaar online zien.

Stap 4

En nu de heeeeeele kerstvakantie door...

We zien elkaar volgende week niet. Het spijt me, ik hou dan vakantie 🙁 Maarrrr niet getreurd, want jij hebt jezelf! Dus red je het best. 

Hoe deal je met zo’n lange pauze?

1. Je zorgt dat je de opdrachten van deze les extra goed maakt. De wordcloud is een mooie opdracht en daar kun je echt wat moois van maken.

2. Houd je boekje bij de hand en maak van die 3 dankbaarheden per dag: 6! 
Je kunt dat makkelijk!

3. Onderzoek telkens jouw aandeel in hoe iets is verlopen: valt iets tegen? > Wat kan je de volgende keer anders doen? Is iets erg leuk geweest? > Hoe zorg je daar nog eens voor?

4. Jij bent mega cool, dus geniet van jezelf!

Stap 5

Hoe was deze les voor je?

Voor je alles wegklikt en doorgaat met wat je ook nog moet doen, vul snel de vragenlijst in, zodat ik weet hoe de les is geweest voor je.
Je doet mee aan een pilot, je moet even laten weten hoe het bevalt! smile

Klik hier voor de evaluatie

‘Ik zit ergens mee!’

Neem contact op!
Blijf er niet mee zitten

Mail of Whatsapp!

Probeer te letten op hoe je je voelt in de loop van de cursus. Merk je dat je ergens mee zit, is het belangrijk dat je er niet mee rond blijft lopen. Mail met Pilar of stuur haar een Whatsappje zodat er een plan kan komen.

Verbonden met de groep

Deze cursus doe je niet alleen, maar met andere mensen in de groep. Zorg dat je de lessen bijhoudt en niet achter gaat lopen, zodat je de groep bij blijft! Dit is niet alleen voor jou belangrijk, maar ook voor de groep.

 

De groep

Je doorloopt de cursus in een fijne groep. We gaan samen letten op de sfeer en ook op de verantwoordelijkheden. Je mag in de groep delen waar jij behoefte aan hebt; zit je echt ergens mee, geef dat aub bij Pilar aan. Zij is er om je vooruit te helpen, dat mag je niet van andere groepsleden verwachten.

Mind & Soul

De inhoud van deze cursus is bedacht om je mentaal en emotioneel beter te laten voelen. Neem elke week de tijd voor de les en om te onderzoeken wat het met je doet.

Relax & Refresh

Zie elke les als een moment van ontspanning. Zet alles aan de kant en zorg dat je alleen met de cursus bezig bent. Daarmee laad je ook op voor de rest van de week.

Precies wie jij bent

Met deze cursus ga je de groep beter leren kennen, maar zeker ook jezelf. Zoals je elkaar waardeert in de groep, zo mag je ook jezelf gaan waarderen. En je steeds tevredener voelen dat jij precies zo bent, zoals je bent.

Pin It on Pinterest