Selecteer een pagina

Happiness Boost ~ Les 1

Een stevige basis

Hoe is het nu met mij?

In deze les:

* Ga je op onderzoek;
* Leer je hoe je je gevoel beïnvloedt.

Stap 1

Een kort stukje uitleg

In een kort videofilmpje krijg je een beetje uitleg over het thema van de week. Laat alles even voor wat het is, en gun jezelf even de rust van de nieuwe les.

Stap 2

Praktische opdracht

Klik hier op het plaatje  voor de opdracht van deze week. Wat vragen die van je willen dat je er even voor gaat zitten. Normaliter kun je in de PDF typen, dat is wel super handig, maar dat is nu even niet mogelijk. Druk de PDF af of neem de vragen over in een boekje en laat je gedachten en gevoelens maar stromen!

Het is belangrijk dat je elke week de opdrachten doet want 1) de vragen werken door in jou en zorgen ervoor dat je het beoogde resultaat van de cursus kunt bereiken; en 2) dan kun je volgende week met de groep mee praten als we elkaar online zien.

TIP: zet deze muziek op terwijl je de vragen beantwoord. Hiermee kom je makkelijker bij je gevoel.

Stap 3

YouTube filmpje

Neem even de tijd om de video hiernaast te bekijken. Voel eens wat het met je doet. Heb je een stukje gemist, niet goed begrepen… Het is een korte video: kijk hem nog eens!
Schrijf voor jezelf op wat je ervan gevonden hebt, zodat we dat volgende week kunnen bespreken als we elkaar online zien.

Stap 4

En nu de week door...

We zien elkaar volgende week dinsdag. Zorg ervoor dat ik je Skypenaam heb  zodat ik je kan bellen en je niets hoeft te missen. Geen Skype? Maak het gauw even aan en mail/app me je naam.

Je huiswerk

Zorg dat je elke dag minstens drie dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent. Daag jezelf uit elke dag drie nieuwe dingen te vinden. Sommige dagen is dat heel makkelijk, andere dagen is het veel moeilijker. Zoek! Span je in om ze te vinden: het is de moeite waard!

+

Probeer steeds bewust te zijn van wat jouw aandeel is in wat er gebeurt: lukt er iets; wat heb jij daarvoor gedaan? Gaat er iets anders dan jij hoopte; wat heb jij daarvoor gedaan?

Stap 5

Hoe was deze les voor je?

Voor je alles wegklikt en doorgaat met wat je ook nog moet doen, vul snel de vragenlijst in, zodat ik weet hoe de les is geweest voor je.
Je doet mee aan een pilot, je moet even laten weten hoe het bevalt! smile

Klik hier voor de evaluatie

‘Ik zit ergens mee!’

Neem contact op!
Blijf er niet mee zitten

Mail of Whatsapp!

Probeer te letten op hoe je je voelt in de loop van de cursus. Merk je dat je ergens mee zit, is het belangrijk dat je er niet mee rond blijft lopen. Mail met Pilar of stuur haar een Whatsappje zodat er een plan kan komen.

Verbonden met de groep

Deze cursus doe je niet alleen, maar met andere mensen in de groep. Zorg dat je de lessen bijhoudt en niet achter gaat lopen, zodat je de groep bij blijft! Dit is niet alleen voor jou belangrijk, maar ook voor de groep.

 

De groep

Je doorloopt de cursus in een fijne groep. We gaan samen letten op de sfeer en ook op de verantwoordelijkheden. Je mag in de groep delen waar jij behoefte aan hebt; zit je echt ergens mee, geef dat aub bij Pilar aan. Zij is er om je vooruit te helpen, dat mag je niet van andere groepsleden verwachten.

Mind & Soul

De inhoud van deze cursus is bedacht om je mentaal en emotioneel beter te laten voelen. Neem elke week de tijd voor de les en om te onderzoeken wat het met je doet.

Relax & Refresh

Zie elke les als een moment van ontspanning. Zet alles aan de kant en zorg dat je alleen met de cursus bezig bent. Daarmee laad je ook op voor de rest van de week.

Precies wie jij bent

Met deze cursus ga je de groep beter leren kennen, maar zeker ook jezelf. Zoals je elkaar waardeert in de groep, zo mag je ook jezelf gaan waarderen. En je steeds tevredener voelen dat jij precies zo bent, zoals je bent.

Pin It on Pinterest