Selecteer een pagina

Jij kent Jennie Lena ook, toch? Van The Voice of Holland en haar mega-zangtalent! Je zou denken: ‘zo’n grote ster staat altijd gemakkelijk op het podium en vindt een volle zaal niet meer spannend’, toch? Nou, in deze blog vertel ik je over haar heldenmoed en wat lef hebben werkelijk betekent!

Ik was afgelopen vrijdag bij een event voor ondernemers die zaken en spiritualiteit met elkaar willen combineren, het Spirit Business Event. Een zaal vol mensen die veel willen leren en geïnspireerd willen raken. Op een gegeven moment zegt de presentatrice dat we iets heel bijzonders met elkaar gaan doen en ze vraagt Jennie Lena het podium op te komen. Jennie neemt het woord; ze is door de organisatie van het event gevraagd om de zaal te begeleiden bij het samen zingen. Samen, 300 mensen, meerstemmig. Ze beweegt drukt op en neer op het podium, ze vindt het duidelijk spannend. Jennie Lena, het grote succes van TVOH, het nieuwste (en misschien wel het grootste!) zangtalent van Nederland op dit moment, zegt ineens: “Ik schijt bagger”.

Ik vond haar altijd al een super zangeres, maar dat ze ineens zo open durft te zijn over hoe ze zich voelt, grote ster of niet, gewoon zo eerlijk zijn… Ik ben helemaal fan! Volgens mij is er heel wat moed nodig om voor zo’n volle zaal te kunnen aangeven dat je het eigenlijk mega-spannend vindt! Want hé, misschien vinden mensen het wel stom dat jij, zo’n super muzikaal talent, zo gewend aan optreden en aan volle zalen, het net hier spannend vindt. En als je je daar niets van aantrekt, of misschien wel, maar als je het toch durft aan te geven… wauw, dan heb je lef!

Vervolgens legt Jennie uit wat de bedoeling is: ze heeft een slide gemaakt met de tekst van Lean on me, van Bill Withers en zegt dat we het nummer samen gaan zingen, met geen andere begeleiding dan haar stem. En ze heeft bedacht dat we meerstemmig gaan zingen. Jennie ademt een paar keer diep uit, ze ontspant en leidt de zaal zoals niemand anders dat zou hebben gekund. En ik denk: ‘hé, maar ze vond het super spannend!’ en verwonder me van hoe goed ze het doet. Dit is toch ook heldenmoed?!

Ook heel moedig vind ik het dat ze zich laat leiden door het moment. Begint met één toonsoort, merkt dat het best hoger kan, past het ter plekke aan. Bedenkt spontaan dat het leuk is om de paar mannen in de zaal op een gegeven moment alleen te laten zingen en ziet wel hoe dat klinkt (nou uhhh… niet zo mooi, dus 😉 ). Ze doet gewoon haar ding en dat pakt geweldig uit!

Ik deel graag het moment met je in de video bij deze tekst en vind het super tof als je zegt wat jij van deze moedige actie van Jennie Lena vindt.

Lieve groetjes,

Pilar

 

 

  • facebook
  • twitter
  • pinterest

Pin It on Pinterest

Delen?