30+

zelfliefde, zelfvertrouwen, zelfzorg

Toe aan stappen zetten?

Wil je stoppen met aanmodderen met thema’s waar je altijd al mee bezig bent?

Ben je toe aan groei?

Ben je toe aan echt iets aanpakken en terwijl je zelf de regie houdt?

Ervaar eens hoe systemisch werken jouw leven in beweging brengt! Opstellingen, op individueel- en groepsniveau, workshops, themadagen en andere fijne activiteiten.

Energetisch systeemcoaching geeft inzicht in de oorzaak van een situatie die vaak als probleem wordt ervaren.

Systeemcoaching brengt inzicht. Het laat zien wat er op onbewust niveau aan de hand is; de echte reden van wat er speelt. Aan de hand daarvan begrijp je wat de juiste oplossing is en kan je daarmee aan de slag, om blijvende verandering te krijgen.

Tijdens een sessie licht je kort de situatie toe en wordt er heel zorgvuldig gekeken naar wat er op dat moment naar voren komt. Middels een zogenaamde ‘vierkantsopstelling’ wordt inzichtelijk gemaakt wat er werkelijk speelt. Je beslist helemaal zelf hoe je vervolgens met de opgedane inzichten omgaat.

Ik werk heel graag met deze systemische werkwijze, om de waardevolle inzichten die boven water komen en omdat er volledig vanuit gegaan wordt dat jij (als cliënt) zélf kan bepalen wat je er vervolgens mee doet. Eigen verantwoordelijkheid staat centraal en dat vind ik… fantastisch!

Met energetisch systeem coaching kan je thema’s onderzoeken als: loslaten van oude (belemmerende) ervaringen, het vinden van een levenspartner, vanuit je kracht leven, je hart volgen, je verbinden aan anderen, de relatie met de ouders, of met de kinderen, belemmerende patronen, bewuster leven, angsten of lichamelijke klachten (wel onder doktersbehandeling). 

Meer voorbeelden

Laag zelfbeeld; Angsten; (Het verleden) Loslaten; Stress; Onzekerheid; Werkloosheid; Wegblijven van klanten; Geldzorgen; Eenzaamheid; Onveiligheid; Niet kunnen vertrouwen; Boosheid; Je afgewezen voelen…

Een sessie duurt al snel anderhalf tot twee uur. Andere praktische informatie lees je hier.
Vertrouwelijkheid en een gevoel van veiligheid vind ik erg belangrijk en daar baseer ik graag de sessies op. Jij bepaalt. En daar nemen we alle tijd en rust voor.

Heb je meer/andere vragen, neem gerust contact op.

Inspiratiestukje – Blog

Ik merk dat we intense weken beleven, als gezin, bedoel ik. Terwijl ik dit typ denk ik… Weken? Mmm… jaren is misschien het juiste woord.
Wij hebben drie kinderen, van 18, 20 en 22 en ik vind het oprecht het aller- aller- aller- aller- aller- allermooiste wat ik in mijn leven heb. Hun moeder worden is het allermooiste wat mij is overkomen. Het klinkt misschien wat cliché, maar zo voel ik het, gewoon. Met alle struggles, alle uitdagingen, alle confrontaties en frustraties, alles inbegrepen: zij zijn het beste wat mij kon overkomen (na het geschenk van mijn ouders om geboren te worden, uiteraard).
En dan zit ik hier, voel ik dat ik toe ben aan het weekend en kan ik soort van… opzien tegen sommige confrontaties die er gaan komen. Het verbaast mij elke keer, dat het naast elkaar staat, het intens gelukkige en dankbare en het… frustrerende, geïrriteerde en alle zorgen. Maar het is zo; het bestaat naast elkaar.
De situatie wordt nog iets uitdagender…
Lees hier verder

De situatie wordt nog iets uitdagender wanneer ik voel dat ik ook nog behoefte heb aan een ander soort uitdaging. Aan iets wat mij intellectueel uitdaagt, wat mij op een hele andere manier in contact brengt met mensen. Inderdaad: werk buiten het gezin.

Ik heb veel verschillende dingen gedaan in mijn leven. Ik ben nou eenmaal breed geïnteresseerd. Ik heb ook een tijd “alleen maar” gemoederd en voor het huishouden gezorgd, maar dat was me iets té uitdagend. Ik heb ook iets naar buiten toe nodig. En dan ga ik het aan: een baan of, zoals nu, het ondernemen. Heerlijk om dan super fanatiek te zijn en er echt voor te gaan!
Nu ik ondernemer ben bepaal ik helemaal zelf wanneer ik vrij ben, dus bij gesprekken op school ben ik er altijd, met toetsenweken kies ik ervoor om thuis te zijn, als er studiedagen zijn plan ik niets… En ik vind het zalig! Ik geniet ervan om mijn kinderen alle voorrang te kunnen geven zonder te hoeven verantwoorden dat ik dat doe. Vaak genoeg heb ik in aan eerdere collega’s en leidinggevenden niet durven zeggen dat ik het liefste thuis was, vrij, wanneer er voor mijn kinderen iets belangrijks was. En ik durfde dat zo vaak niet. Ik had dan het gevoel dat ik te soft was of zo, een overbeschermende moeder, of dat ik simpelweg ouderwets was, niet geëmancipeerd genoeg. Of dat mijn werk niet belangrijk was.
Nu ik ouder ben, of nu ik anders in het leven sta, vind ik dit een bijzonder verdrietig gevoel. Dat je aan iemand uit moet leggen, of het gevoel hebt dat je aan iemand uit moet leggen, dat niets boven je kinderen gaat. Hoe gaaf je werk ook is, hoe graag je ook echt een carrière wilt.

Naar mijn idee kan ook dit naast elkaar: je passie voor je kinderen én die voor je werk. Naar mijn gevoel hoef je dit aan niemand te verantwoorden en mag je het moederschap (of het vaderschap!) voelen zoals jij het voelt. Als je maar bewust bent van hoe jij het voelt en dat durft uit te dragen.

Daarom heb ik een workshop ontworpen om te onderzoeken hoe je het ouderschap ervaart en wat dat met jou en je werk doet. Deze keer spits ik hem toe op vrouwen. Een workshop voor moeders; exclusief voor vrouwen die worstelen met hoe zij het moederschap ervaren en hoe ze dat vormgeven in hun carrière.
Op vrijdag 17 maart deed een fijne groep moeders voor het eerst mee aan deze workshop en we bespraken de mogelijkheid om de workshop vaker aan te bieden, zo goed beviel het ze. Dus wanneer er een nieuw groepje belangstellende is, prikken we een nieuwe datum!
Herken je de strijd en de onzekerheid die ik hierboven omschrijf? Kom mee doen, je bent van harte welkom!

De link om aan te geven dat je belangstelling hebt, klik je open onder het vak “Workshop Carrière vs. Moederschap” dat je hiernaast aan treft.

Lieve groet,

Mama (tuurlijk) Pilar

Beschikbare diensten
Familieopstellingen

Inzichtelijk maken waar je mee zit. Zodat jij verder kunt. Een familieopstelling is een hele fijne methode waarmee je in een korte tijd inzicht krijgt in wat het is wat je werkelijk als probleem ervaart. Familieopstellingen brengen helderheid in je situatie: representanten (plaatsvervangers) van de personen die van belang zijn in het thema waar je aan wilt werken, nemen plaats in de ruimte. Door dat er met representanten wordt gewerkt, komt het onbewuste beeld van elke persoon in het systeem naar voren, in plaats van gedachten van ieder van hen. Het gaat in een opstelling niet om het bedenken van wat er speelt, maar om het observeren van wat de representanten laten zien. Een systeem ondervindt problemen wanneer één van de drie basiswetten van een systeem niet op de goede manier werkt. De basiswetten zijn: 1) ieder lid van het systeem heeft het recht om erbij te horen; 2) er dient een balans te zijn tussen geven en nemen; en 3) ieder lid van het systeem dient zijn/haar plek in te nemen (en niet die van iemand anders). Een opstelling laat zien of en welke van deze wetten niet gevolgd wordt. Een opstelling biedt de mogelijkheid om verstrikkingen los te laten en nieuwe gezonde overtuigingen ervoor in de plaats te zetten. Een opstelling werkt herstellend; met het verkregen inzicht en de interventies die er plaats vinden (representanten een nieuwe plek geven, extra representanten toevoegen of om de representanten bepaalde uitspraken te laten doen) ontstaat er een nieuwe beweging, die vaak meteen al merkbaar is en zich in de loop van de weken blijft ontwikkelen tot een (belangrijke) verandering. Voor alle opstellingen geldt dat er een Vraagsteller moet zijn (de persoon die het thema inbrengt, om wie de opstelling draait) en Representanten (die de verschillende personen die met het thema te maken hebben, vervangen). Deelnemen als representant is ook altijd leerzaam en brengt al beweging in je, al gaat de specifieke opstelling niet over jou. Bijzonder aan te raden, dus! 

Wil je een familieopstelling bijwonen?
Neem contact op en informeer naar de data!

Twijfel je of een familieopstelling iets voor jou is? Neem contact op voor informatie of om er eens gewoon over te sparren.

  
 

Individuele sessies

Tijdens een Individuele Coaching sessie krijg je inzicht in datgene wat er werkelijk aan de hand is bij een bepaald probleem of uitdaging.

De eerste stap in een sessie is helder krijgen met welk thema we aan het werk zullen gaan; het is belangrijk om duidelijk af te stemmen wat het thema voor je inhoudt en wat jij ermee zou willen. Is het bijvoorbeeld iets waar je naar toe wilt (een nieuwe liefdesrelatie, meer zelfvertrouwen, een baan waar je plezier in hebt…) of iets waar je juist het liefst vanaf zou willen (een slechte relatie met je ouders of één van je kinderen, een vervelend patroon of een verslaving, bij voorbeeld).

Als het thema concreet is, bespreken we dit kort en kijk ik welke gevoelens die daarmee te maken hebben naar boven komen, om vervolgens een opstelling te doen dat meer inzicht geeft.

Een sessie duurt tussen 90 en 120 minuten.

Er wordt een uurtarief gehanteerd van € 74 per uur, inclusief btw.

Workshops voor persoonlijke ontwikkeling

Met regelmaat organiseer ik workshops voor groepen, waar je met specifieke thema’s aan de slag gaat.

Enkele voorbeelden:

  • Carrière vs. Moederschap waarin jij onderzoekt hoe de balans is, voor jou, tussen werk en privé en dan niet de praktische balans maar op plezier en voldoening niveau. Wil jij het zo houden als het nu is? Heb je behoefte om het anders te organiseren?
  • Ik volg mijn pad waarin je ervaart of je het pad volgt dat je wilt volgen, of je het pad volgt waar je écht voor bent geboren, of misschien wel het pad dat voor jou was uitgezet, met de verwachtingen van je ouders of de familie… Wat doet dat met je?

Meer weten?
Wil je je alvast opgeven voor één van deze workshops, of een mailtje ontvangen als de nieuwe data bekend zijn?
Mail naar lemniscaatverbinding@geluksschool.nl

Workshops op maat voor bedrijven en overheid

Workshops op maat voor bedrijven waarmee je in feite alle kanten op kunt!

Workshops die beweging brengen: teambuilding, management sessies, inspiratie workshops…
Welk thema willen jullie met elkaar onderzoeken? Neem vrijblijvend contact op om te bespreken wat voor jullie interessant zou zijn.

Bel 06 – 5513 5591; of
Mail naar lemniscaatverbinding@geluksschool.nl

De workshops van de Lemniscaat Verbinding worden begeleid door Pilar.

Ik zou een sessie bij Pilar omschrijven als een soort van familieopstelling . Het was een fijne sessie waarin voor mij veel duidelijk is geworden. Ik zou zeggen dat de sessie mij vooral de kracht van kwetsbaarheid heeft gebracht.

Het fijnste vond ik het contact en het inzicht en hoe alles nu na een paar maanden op zijn plaats is gevallen en dat je er dan achter komt dat het achteraf blijkt te kloppen ook al kon ik het toen nog niet helemaal plaatsen.

Aranka Braken

Ik had zo’n sessie nooit eerder meegemaakt, dus weinig referentiekader maar ik vond het een hele fijne sessie.

Bij een opstelling ga je de diepte in met een belangrijke vraag die jou bezighoudt of blokkeert. Pilar leidt je heel fijn door de sessie heen, laat je in je waarde en biedt een veilige omgeving. Het heeft me bepaalde inzichten gegeven over patronen die met mijn familie/gezin van vroeger te maken hebben en mijn rol daarin. Ik kan nog niet zo goed overzien wat dit op de lange termijn doet.

Het fijnste aan de sessie vond ik dat ik mijn verhaal kon doen, dat dit veilig was en dat die ook weer inzichten gaf.

Annemieke

Een sessie bij Pilar brengt nieuw inzicht in (on)bewuste patronen, gedachten en overtuigingen. Ik zou zo’n sessie omschrijven als een gelegenheid om je overtuigingen op een andere manier te bekijken en waar nodig loslaten of vervangen door een betere/ nuttiger gedachte.

Wat ik het fijnste vind aan deze sessies is de rust van Pilar, er is geen druk, niets moet. Daardoor ontstaat er ruimte om echt te voelen wat de betekenis is van wat er speelt.

Ik kan Pilar van harte aanbevelen.

Harm Steenhuijsen

Vanaf het eerste moment was het contact heel fijn; ook al bij het maken van de afspraak. Tijdens de hele sessie voelde ik me heel veilig; Pilar verstaat de kunst om iemand helemaal te laten zijn wie hij/zij is en dan ook nog te laten voelen dat dat helemaal goed is.

Ik vond het een hele fijne sessie waarbij Pilar alle tijd voor me nam. Ik heb ook duidelijk het gevoel dat zij iemand niet weg laat gaan als hij/zij zich niet goed zou voelen.

Ik zou de sessie omschrijven als een cadeau aan jezelf. Iedereen heeft in mijn optiek wel zaken waarbij hij/zij hulp kan gebruiken om tot nieuwe inzichten te komen. En daardoor te groeien. Ik heb het idee dat ik sinds de eerste sessie meer rust ervaar en zaken beter kan laten zijn zoals ze zijn.

Jolanda van den Berghe

Pilar legde goed uit wat ze ging doen, voldoende om mee te beginnen en vertrouwen te hebben dat het gaandeweg goed komt. Het voelde voldoende vertrouwd om dingen naar boven te brengen die aandacht wilden.

De sessie heeft wat voelbare verandering gebracht. Ik heb afgelopen dagen regelmatig nog mijn buikgebied gevoeld. Warmte hierbij op de momenten dat mijn mind ergens mee aan het stoeien is. Dit is interessant om te merken. Hier zit de kracht in me om die soms hardnekkige mind te verzachten…

Ik zou een sessie omschrijven als diepgang in een onderwerp dat me op dat moment bezig hield. Mooie opbouw van de sessie en fijne informatie die ook echt klopt en me verder geholpen heeft. De eerste sessie bracht mij een diepe verandering in mijn systeem, een reset op een bepaald vlak.

Ben

Ik vind het moeilijk om een sessie te omschrijven; iets wat je moet doen als je duidelijkheid en inzicht wil in bepaalde stukken wilt. Ik voel dat het de juiste bijdrage heeft geleverd in het proces voluit te leven en oude patronen los te laten. Het bracht mij op een snelle manier een duidelijk inzicht in eigen functioneren, belemmeringen etc.

Joost Daemen

Dit artikel verscheen in Rond de Linde, één van de lokale kranten van Nuenen, waar de praktijk ooit gestart is.
Alweer een tijd geleden, maar het blijft informatief!

Door Caroline van Nes.

Sinds januari (2017)  is het ook in Nuenen mogelijk:  systeemtherapie. Pilar Bosch heeft de Lemniscaat Verbinding opgezet, waar ze met veel  passie en voldoening deze vorm van begeleiding aanbiedt. Daarnaast runt zij ook de Geluksschool, platform voor persoonlijke ontwikkeling voor jongeren.

Ze vertelt: “Als persoon ben je onderdeel van verschillende systemen: het team waarin je werkt vormt een systeem en ook een sportteam of een klas; het allerbelangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt is je familie. Zeker dit laatste systeem heeft invloed op veel aspecten van je leven.  Met systeemtherapie onderzoek je wat de oorzaak is van een probleem dat je ervaart.” Als ik haar vraag wat concreter te worden, vertelt Pilar dat je aan systeemtherapie kunt denken voor zeer persoonlijke onderwerpen als afwijzing, onzekerheid,  het vinden van een partner, een scheiding, of het langdurig zonder baan zitten, bijvoorbeeld. “Soms denk je goed te weten waar het allemaal door komt, maar krijg je het niet opgelost. Met systeemtherapie krijg je nieuwe inzichten en daarmee zie je de oplossing”.

Ze lacht en gaat verder: “het klinkt wat zwaar zo, eh? Nou, we gaan wel  de diepte in, maar het zijn fijne sessies die bijzonder verhelderend werken. Er hoeft niets met je aan de hand te zijn om ergens naar te willen kijken. Weten wat er speelt kan wel het verschil maken”.  Pilar noemt deze werkwijze liever coaching dan therapie: “de klanten bepalen zelf wat zij met de inzichten uit een sessie willen doen; wij bespreken het samen, maar zij mogen het oppakken of niet”.

Als je geïnteresseerd bent in deze bijzondere vorm van therapie, hoef je nu niet meer naar Eindhoven of zelfs de Randstad: je kunt gewoon in Nuenen terecht.

Voor meer informatie: https://lemniscaatverbinding.nl 

Meer over Pilar? Lees hier verder.

Praktische informatie:
Hoe neem ik contact op?
  • Mail: lemniscaat@geluksschool.nl of pilar@geluskschool.nl
  • Telefoon: 06  – 5513 5591
Een afspraak maken
En ik neem contact met je op om de afspraak te plannen. Uiteraard mag je ook bellen: 06 – 5513 5591.  

Waar is het te doen?

De praktijk bevindt zich op de Torenlaan 3B, in Esbeek.

Betaling van de sessie

Een individuele sessie duurt ongeveer 1’5 uur. Ik werk met een uurtarief van € 74,- (incl. btw).

Na afloop van de sessie ontvang je een mail met de factuur en het verzoek om het bedrag over te maken. 
Systeemtherapie wordt vooralsnog niet vergoed door verzekeraars.

Handig mee te nemen
Tijdens de sessie gaan we een vierkantsopstelling doen. Het is prettig om deze zonder schoenen te kunnen doen; neem daarom dikke warme sokken mee.

Systeemcoaching: van inzicht naar oplossing

In een Lemniscaat Verbinding stroomt het voortdurend. Er is een geven en een nemen, verbinden en loslaten, liefhebben en liefde ontvangen; een continue wisselwerking tussen jou en je omgeving.

Wanneer je het gevoel hebt dat er een bepaald gebied in je leven niet stroomt, wil je mogelijk onderzoeken waardoor het zo is. Systeemcoaching of -therapie is hier uitermate voor geschikt.

Het systemisch werk dat Pilar met de Lemniscaat Verbinding doet, valt onder de activiteiten van de Geluksschool, platform voor persoonlijke ontwikkeling voor jongeren. Meer over Pilar lees je hier.

Pilar Bosch | info@geluksschool.nl | + 31 6 5513 5591

Pin It on Pinterest

Share This